Jajka rolnicze z rukolą i sosem pietruszkowym
Jaja rolnicze z rukolą i sosem pietruszkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 160 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, grubą sól koszerną, rukiew wodna i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pstrąg tęczowy Sunburst z maślanką Cruze Farm Consommé, rukolą i ogoloną rzodkiewką, Ugotuj książkę: jajka gotowane w sosie pomidorowym na kuskusie z Oregano i pietruszką, oraz Haszysz z cukinii ze świeżymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w jednej warstwie w dużym rondlu.
Wlać wystarczającą ilość wody na jajka, aby pokryć o 1 1/2 cala.
Dodać 2 łyżki grubej soli i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia; przykryć rondel szczelnie i odstawić 8 minut.
Drenaż. Powrót jaj na patelnię; przykryć pokrywką i wstrząsnąć patelnią, aby złamać skorupki jaj.
Umieść jajka w dużej misce z lodowatą wodą i ostudzić 5 minut. Jajka obrać i odstawić.
Czosnek umieścić w małym ramekin; wlać 2 łyżki wrzącej wody i odstawić 2 minuty.
Przenieść czosnek z płynem czosnkowym do blendera.
Dodaj rukolę, pietruszkę, cayenne i pozostałą 1/2 łyżeczki grubej soli. Po uruchomieniu blendera, dodać oliwę z oliwek w cienkim strumieniu i miksować, aż mieszanina będzie gładka. Doprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. zrób z wyprzedzeniem jajka i rukolę-SOS Pietruszkowy można zrobić 4 godziny wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić. Przed użyciem doprowadzić sos do temperatury pokojowej.
Jajka pokroić wzdłuż na połówki lub ćwiartki. W razie potrzeby odetnij bardzo cienki plasterek z zaokrąglonego boku każdej połowy lub ćwiartki, aby jajka mogły stać prosto. Ułóż jajka na talerzu.
Posypać lekko solą i świeżo zmielonym pieprzem. Łyżka rukoli-SOS Pietruszkowy nad i wokół jaj i podawać.