Jajka gotowane z prażonymi szparagami, Prosciutto i oliwą ze szczypiorku

Jajka gotowane z prażonymi szparagami, Prosciutto i oliwą ze szczypiorku
Jajka gotowane z prażonymi szparagami, Prosciutto i oliwą ze szczypiorku to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny poranny posiłek. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, jajka, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane Szparagi Z Chrupiącą Prosciutto I Jajkiem W Koszulce, Zapiekane szparagi z jajkami i parmezanem, oraz Zapiekane szparagi sezamowe z jajkami gotowanymi.

Instrukcje

1
Wymieszaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, szczypiorek i sok z cytryny w blenderze lub procesorze, aż będzie gładka. Wymieszać ze startą skórką z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Czy z wyprzedzeniem szczypiorek olej może być wykonany 3 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przed użyciem należy powrócić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SzczypiorekSzczypiorek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Napełnij 2 duże miski wodą z lodem i lodem; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać wystarczającą ilość wody do każdego z 2 dużych patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala. Doprowadzić wodę do powolnego gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Dodaj 3 łyżki octu do każdej patelni. Ostrożnie rozbij każde jajko na poszczególne ramekiny. Delikatnie przesuń 1 jajko na raz do gotującej się wody, pracując w partiach 3 jaj na każdą patelnię. Gotować, aż białka są tylko zestaw, o 3 protokół. Używając łyżki szczelinowej, bardzo delikatnie przenieś jajka do misek z lodowatą wodą, uważając, aby nie rozbić jaj. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce jajka w miseczkach z lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
OcetOcet
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
6
Szparagi rozprowadzić w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Skropić 3 łyżkami oliwy z oliwek; szparagi obrócić do okrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
8
Posypać solą i pieprzem. Szparagi Broil 6 minut. Odwróć szparagi i dalej piecz, aż staną się kruche i zaczną brązowieć, o 6 minut dłużej. Szparagi podzielić na 6 talerzy i pokroić na plastry prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ProsciuttoProsciutto
SzparagiSzparagi
9
Wlać wystarczającą ilość wody do każdego z 2 dużych patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Używając łyżki szczelinowej, przenieść jajka na patelnie; gotować 1 minutę na miękkie żółtka. Za pomocą łyżki szczelinowej, umieścić 1 lub 2 jajka na szczycie każdej porcji szparagów i prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
SzparagiSzparagi
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
10
Skropić szczypiorkiem oleju na i wokół każdej porcji. Pozostały szczypiorek olej przełożyć osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn