Jajka gotowane z polentą z białej kukurydzy
Jajka w koszulce z białą polentą kukurydzianą mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 342 kalorie, 14g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka boczku, jajka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jajka gotowane z Polentanem i świeżą salsą, Jajka Gotowane Z Polentanem I Świeżą Salsą, oraz Jaja Gotowane, Polenta I Marynowane Karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować salsę, połącz paprykę, bazylię, olej, 1/8 łyżeczki soli i pomidora; odstaw na bok.
Aby przygotować polentę, doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu.
Dodać kukurydzę, mąkę kukurydzianą i 1/4 łyżeczki soli. Gotować 2 minuty lub aż mieszanina mąki kukurydzianej powróci do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 20 minut lub aż gruby, często mieszając. Wymieszaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli, parmezanu, masła i czarnego pieprzu. Przykryć i ogrzać.
Aby przygotować jajka, podczas gdy polenta gotuje, dodaj wodę do dużej patelni, wypełniając dwie trzecie pełne; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu. Rozbij jajka na 4 (6-uncji) kubki kremu pokryte sprayem do gotowania.
Na patelni umieścić kubki kremu w gotującej się wodzie. Przykryć patelnię; gotować 6 minut.
Wyjmij kubki kremu z wody; ostrożnie usuń jajka z kubków kremu.
Łyżka około 1 szklanki polenty na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 3 łyżki salsy i 1 jajko w koszulce.
Posypać równomiernie boczkiem.