Jajka Benedykta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj jajek Benedykta. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jaj, pomidorów, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka Benedykt Deviled Jajka, Jajka Benedykta, oraz Jajka Benedykta podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi umieścić w koszyku na parze; umieścić w dużym rondlu ponad 1 cal. wody. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować na parze przez 3-5 minut lub do momentu, gdy będzie kruchy.
W dużej patelni, przynieść 2-3 w. wody do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; dusić delikatnie. Przełóż zimne jajka, po jednym na raz, do kubka z kremem. Trzymając kubek blisko powierzchni wody, wsuń jajka do gotującej się wody. Gotuj, odsłonięty, przez 3-5 minut lub aż białka będą całkowicie ustawione, a żółtka zaczną gęstnieć.
Tymczasem w dużym rondlu roztopić masło. Mieszamy mąkę do uzyskania gładkości; stopniowo dodajemy mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; mieszać ser do stopienia.
Łyżeczką wyciągnij jajka z wody. Na każdej połowie muffinki ułożyć plasterek pomidora, plasterek boczku kanadyjskiego, jajko gotowane i cztery kawałki szparagów. Na wierzch każdy z około 3 łyżkami sosu serowego.