Jajecznica z wędzonym łososiem
Need a bezglutenowy, pierwotny i pescatariański posiłek poranny? Jajecznica z wędzonym łososiem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 250 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, szczypiorek, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jajecznica Z Łososiem Wędzonym, Jajecznica Z Wędzonym Łososiem, oraz Jajecznica z wędzonym łososiem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rezerwy 2 plastry łososia do dekoracji. Pozostałego łososia pokroić na bardzo małe kawałki.
Dodać 1/2 posiekanego szczypiorku i doprawić jajka solą i pieprzem. Rozgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Na patelni rozpuścić masło i dodać jajka. Jajeczka jajeczkować drewnianą łyżką. Nie gotować jajek do wyschnięcia. Gdy jajka się połączą, ale pozostaną mokre, wymieszaj z posiekanym łososiem.
Wyjmij patelnię z pieca i umieść na trójnogu.
Udekoruj jajka pozostałym łososiem i szczypiorkiem i podawaj prosto z ciepłej patelni.
Uwaga: jeśli podajesz te jajka z innymi przepisami dostarczonymi jako brunch, talerz sprzedawanych w sklepie owoców wypełnionych smakołykami dopełni elegancki brunch. Pozwól 1 smakołyk na osobę, ale zmniejsz o połowę smakołyki, aby goście mogli mieszać i dopasowywać odmiany.