Jaja Gotowane Caprese
Jaja gotowane Caprese jest Wegetariańskie poranny posiłek. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 481 kalorii. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor, ocet destylowany, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Spróbuj Jaja Sardou (jaja gotowane po Nowojorsku z karczochami, szpinakiem i holenderskim jedzeniem), Odżywianie w jajkach i jajkach gotowanych w sosie pomidorowym, oraz Caprese Skillet Eggs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży rondel 2 do 3 cali wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, wlej ocet i 2 łyżeczki soli i utrzymuj wodę na delikatnym wolnym ogniu.
Czekając, aż woda się ugotuje, umieść plasterek sera mozzarella i gruby plasterek pomidora na każdej połówce Angielskiej muffin i tostuj w piekarniku tostowym, aż ser zmięknie, a angielska muffin upiecze się, o 5 minutach.
Rozbij jajko w małej misce. Trzymając miskę tuż nad powierzchnią wody, delikatnie wsuń jajko do gotującej się wody. Powtórz z pozostałymi jajami. Kłusować jajka, aż białka będą twarde, a żółtka zgęstnieją, ale nie są twarde, 2 1/2 do 3 minut.
Wyjmij jajka z wody łyżką szczelinową i nałóż na ręcznik kuchenny, aby usunąć nadmiar wody.
Aby złożyć, umieść gotowane jajko na każdej Angielskiej babeczce. Łyżka łyżeczki sosu pesto na każde jajko i posypać solą do smaku.