Jagody z syropem cytrynowo-miętowym
Jagody z syropem cytrynowo-miętowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką wodę, jagody, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym, Ciasto cytrynowe z jagodami mięty i śmietaną, oraz Sałatka z melona, jagód i gruszek z syropem Cayenne-cytryna-mięta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz wodę, cukier, liście mięty i łodygi lub suszoną miętę i skórkę z cytryny. Doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 20 minut. Jeśli używasz świeżej mięty, usuń ją i skórkę z cytryny łyżką szczelinową i wyrzuć. Jeśli używasz suszonej mięty, odcedz syrop.
Przynieś Syrop z powrotem na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i dodać jagody. Delikatnie wymieszać, a następnie wlać do miski.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
Podawaj jagody i syrop w miseczkach posypanych świeżymi gałązkami mięty, jeśli używasz.