Jagody pszenne ze zwęgloną cebulą i jarmużem
Jagody pszeniczne ze zwęgloną cebulą i jarmuż może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 93 centów za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 81 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, jagody pszenicy, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 97%. Spróbuj Jagody Pszenne Ze Zwęgloną Cebulą I Jarmużem, Jagody pszenne z karmelizowaną cebulą i orzechami pekan, oraz Cytrynowe jagody pszeniczne z pieczoną brukselką (+wszystko, co kiedykolwiek chciałeś wiedzieć o jagodach pszenicy!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jagody pszenicy, 1 cebula pół, grasicy, i 1 łyżka soli w dużym rondlu; dodać wodę do pokrycia przez 2". Doprowadzić do wrzenia;zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż jagody są po prostu delikatne, ale nadal twarde do ugryzienia, o 35 protokół.
Odcedzić; odcedzić i tymianek.
Włożyć jagody pszenicy do dużej miseczki, ostudzić.
Pokroić pozostałe 3 połówki cebuli crosswiseinto 1/2 " plastry.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużymkast-żelazo lub inna ciężka patelnia overmedium-wysokie ciepło; dodać cebulę. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszającokołocznie, aż cebula zostanie zwęglona, około 5 minut.
Przenieś do bowlz jagodami pszenicy.
Dodaj 1 łyżkę olejusama patelnia. Pracując w 3 partiach, dodaj kaleand gotować, rzucając od czasu do czasu, posypując solą i pieprzem, i dodając olej jako niepotrzebne między partiami, aż zwęglone plamy, około 1 minuty na partię.
Skropić sokiem z cytryny i jakimkolwiek olejem barwiącym; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.