Jagnięcina Ze Szpinakiem (Keema Saag)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny ze szpinakiem (Keema Saag). Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.88 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, kurkumę, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Palak saag lub warzywa szpinakowe, jak zrobić palak saag, Keema jagnięca z ziemniakami i groszkiem, oraz Saag Gosh (Gulasz Z Jagnięciny Indyjskiej) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyprawy wymieszać i odstawić.Na średnim ogniu rozgrzać olej na dużej patelni, dodając cebulę, imbir, czosnek i chili.
Dodaj mieszankę przypraw do mieszanki cebuli, pozwalając smażyć przez 1 minutę.
Dodaj pastę pomidorową, dobrze ją wkomponuj i smaż przez 1 minutę.
Dodać zmieloną jagnięcinę, dobrze wymieszać z mieszaniną i dokładnie gotować. Ostrożnie odcedzić tłuszcz.Zmniejszyć ogień i dodać wodę i szpinak. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, uważając, aby nie dopuścić do wyschnięcia mieszanki jagnięcej.
Dodaj jogurt, kolendrę, sól i sok z cytryny. Jeśli pożądane jest więcej ciepła, dodaj szczyptę pieprzu cayenne. Dusić przez kolejne 10 minut.Po ugotowaniu keema powinna mieć konsystencję przypominającą pastę. Jeśli mieszanina jest zbyt mokra, po prostu gotować na wolnym ogniu, aż do zmniejszenia.