Jagnięcina Ze Szpinakiem (Keema Saag)

Jagnięcina Ze Szpinakiem (Keema Saag)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny ze szpinakiem (Keema Saag). Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.88 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, kurkumę, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Palak saag lub warzywa szpinakowe, jak zrobić palak saag, Keema jagnięca z ziemniakami i groszkiem, oraz Saag Gosh (Gulasz Z Jagnięciny Indyjskiej) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyprawy wymieszać i odstawić.Na średnim ogniu rozgrzać olej na dużej patelni, dodając cebulę, imbir, czosnek i chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
2
Saute aż miękkie.
3
Dodaj mieszankę przypraw do mieszanki cebuli, pozwalając smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
4
Dodaj pastę pomidorową, dobrze ją wkomponuj i smaż przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodać zmieloną jagnięcinę, dobrze wymieszać z mieszaniną i dokładnie gotować. Ostrożnie odcedzić tłuszcz.Zmniejszyć ogień i dodać wodę i szpinak. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, uważając, aby nie dopuścić do wyschnięcia mieszanki jagnięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
Dodaj jogurt, kolendrę, sól i sok z cytryny. Jeśli pożądane jest więcej ciepła, dodaj szczyptę pieprzu cayenne. Dusić przez kolejne 10 minut.Po ugotowaniu keema powinna mieć konsystencję przypominającą pastę. Jeśli mieszanina jest zbyt mokra, po prostu gotować na wolnym ogniu, aż do zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie PlasterkiKapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn