Jagnięcina z sosem jogurtowym i Muhammarą
Jagnięcina z sosem jogurtowym i Muhammaranem to bezglutenowe i דל פחמימות,zne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 35g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Jeśli masz pieprz, pieczoną paprykę ze słoika, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Jagnięcina z sosem jogurtowym i Muhammarą, Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), oraz Kofte Burger z Harissanem i jogurtem.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki inmedium miski do mieszania. Kryj się i wyluzuj.
Linia duża obramowana bakingsheet z folią. Delikatnie wymieszać lamband next 8 składników w dużej misce.Używając zwilżonych rąk i skąpych 2tablespoonfuls dla każdego, zwijaj mieszankę mięsa na 1 1/2-calowe klopsiki. Ułóż na arkuszu.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Umieścić dużą folię na powierzchni roboczej.
Podgrzej dużą patelnię żeliwną nonstickor na średnim ogniu.
Dodaj flatbreads do patelni 1 na raz; cookuntil rumiane, o 2 protokół na stronę.Zamknąć w folii; umieścić w piekarniku, aby utrzymać ciepło.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w tej samej patelniprzez średnie ciepło.
Dodać cebulę; posypać lekko solą i pieprzem. Sautéuntil złoty brąz, o 8 minut.
Przenieść cebulę na 1 stronę dużego arkusza rimmedbaking; umieścić w piekarniku, aby się ogrzać.
Dodaj 1 łyżka oleju do tej samej patelni; ciepła na średnim ogniu. Sauté pół kulek mięsnych, aż tylko gotowane przez, 7 do8 protokół.
Przełożyć do blachy do pieczenia w piekarniku.Powtórz z pozostałymi klopsikami, dodającolej do patelni, jeśli jest suchy. Patelnia rezerwowa.
Dodaj pieczony pieprzsto reserved patelni; wymieszać 1 minutę.
Dodaj 1 / 2cup wody i 2 łyżki granatu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie upbrown bits. Gotować do zmniejszenia do 2/3 szklanki, mieszając od czasu do czasu, o 4 protokół.
Mixin pietruszka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i melasą z granatów, w razie potrzeby.
Przenieść do małej miski.
Ułóż cebulę i klopsiki narozkład.
Podawać z ciepłym pieczywem, jogurtem i muhammarą.
* Dostępne w niektórych supermarketach, sklepach naturalfoods i na rynkach Bliskiego Wschodu.
** Gęsty syrop z granatów; dostępny w niektórych supermarketach, na rynkach Bliskiego Wschodu i od adrianascaravan.com.