Jagnięcina w sosie miodowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać jagnięcinę w sosie miodowym spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 41g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka miodu, cebuli, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona Jagnięcina Z Miodem W Sosie Miodowo-Miętowym, Tagine z jagnięciny i moreli w sosie miodowym, oraz Kotlety jagnięce sezamowe z sosem miodowo-Rodzynkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz jagnięcinę i umieść w patelni o głębokości 2 cali 11 na 17 cali.
Piec w piekarniku 500, aż dobrze rumiane, obracając trzonki raz, o 15 protokół. Wyrzucić tłuszcz z patelni.
Tymczasem w 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, często mieszaj cebulę z olejem do ciemnego złota, około 15 minut.
Dodaj kolendrę, kurkumę, imbir, kminek i szafran do cebuli i mieszaj przez 1 minutę. Wymieszać z bulionem i miodem.
Wlać mieszankę bulionu na jagnięcinę. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Piec w piekarniku 350, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 1 1/4 do 1 1/2 godziny; po 30 i 60 minutach łyżka soków z patelni nad jagnięciną.
Za pomocą łyżki szczelinowej delikatnie przenieś chwyty na obramowane talerze obiadowe; utrzymuj ciepło.
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków na patelni.
Umieść patelnię na 2 palnikach na dużym ogniu i gotuj soki, często mieszając, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, 12 do 15 minut.
Łyżka soków równo nad trzcinami jagnięcymi.