Jagnięcina w sosie miodowym

Jagnięcina w sosie miodowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać jagnięcinę w sosie miodowym spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 41g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka miodu, cebuli, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona Jagnięcina Z Miodem W Sosie Miodowo-Miętowym, Tagine z jagnięciny i moreli w sosie miodowym, oraz Kotlety jagnięce sezamowe z sosem miodowo-Rodzynkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz jagnięcinę i umieść w patelni o głębokości 2 cali 11 na 17 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Piec w piekarniku 500, aż dobrze rumiane, obracając trzonki raz, o 15 protokół. Wyrzucić tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Tymczasem w 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, często mieszaj cebulę z olejem do ciemnego złota, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj kolendrę, kurkumę, imbir, kminek i szafran do cebuli i mieszaj przez 1 minutę. Wymieszać z bulionem i miodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
SzafranSzafran
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Wlać mieszankę bulionu na jagnięcinę. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Piec w piekarniku 350, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 1 1/4 do 1 1/2 godziny; po 30 i 60 minutach łyżka soków z patelni nad jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Za pomocą łyżki szczelinowej delikatnie przenieś chwyty na obramowane talerze obiadowe; utrzymuj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Umieść patelnię na 2 palnikach na dużym ogniu i gotuj soki, często mieszając, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, 12 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Łyżka soków równo nad trzcinami jagnięcymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Rodzaje PotrawSos
Magazyn