Jagnięcina, czarny budyń i musztarda hotpot
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do skrzynki receptury, jagnięcina, czarny budyń & gorczyca hotpot może być przepis należy spróbować. Jedna porcja zawiera 937 kalorii, 94g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,4 USD za porcję, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 50 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ziemniaków, paczka pietruszki, musztarda ziarnista i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Baranek Hotpot, Kardamon jagnięcy hotpot, oraz Pieczona jagnięcina czosnkowa z ziemniakami hotpot.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Podgrzać połowę oleju na patelni i gotować cebulę przez 5 minut, aż będą miękkie i dopiero zaczynają się złocisty.
Na patelnię wlewamy pozostały olej i smażymy budyń przez około 1 min z każdej strony.
Wyjąć, osuszyć na papierze kuchennym i odstawić.
Kotlety ugotować na patelni na dużym ogniu, aby uzyskać dobry kolor na zewnątrz, ale nie są ugotowane, następnie odcedzić tłuszcz. Odstaw kotlety na bok.
Ułóż składniki w głębokiej żaroodpornej zapiekance, która trzyma wszystko dobrze, zaczynając od ziemniaków i marchwi, a na każdej warstwie czarnego puddingu kropkując połowę musztardy. Doprawić w miarę budowania warstw i posypać ziołami. Powinieneś mieć dwie warstwy kotletów i zakończyć nakładającymi się plastrami ziemniaków.
Zalać wszystko gorącym wywarem, a następnie umyć wierzch roztopionym masłem. Przykryć i piec przez 2 godziny, aż wszystko się roztopi, zdejmując pokrywkę na ostatnie pół godziny, aby chrupiące ziemniaki.