Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny z pomidorami i świeżymi ziołami. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 566 kalorii, 48g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście laurowe, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pieczone jagnięce golonki z cytryną i ziołami, Duszone Jagnięce Golonki I Suszone Pomidory, oraz Wolno gotowane jagnięce golonki i pomidory.
Instrukcje
1
Wymieszać pierwsze 6 składników w małej misce; pocierać całą jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Odstawić na 30 minut.
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Rozgrzać olej w dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać jagnięcinę i smażyć, aż brązowy, obracając szczypcami, o 12 protokół; przenieść do płyty. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
6
Dodać capocollo i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Capicola
7
Dodaj cebulę, marchew i seler. Przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Seler
Cebula
8
Wymieszać z czosnkiem; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
9
Wymieszać w paski skórki cytryny, liście laurowe i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Skórka Z Cytryny
Tymianek
10
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
11
Dodać pomidory i bulion. Powrót jagnięciny do garnka. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i przenieść garnek do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Bulion
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
12
Gotować jagnięcinę, aż tylko miękkie, obracając od czasu do czasu, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
13
Wyjąć garnek z piekarnika. Garnek przechylamy i odstawiamy tłuszcz, który unosi się na wierzch sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
14
Umieścić garnek na średnim ogniu i gotować odkryte, aż sos zmniejsza się wystarczająco płaszcz łyżka i jagnięcina jest bardzo delikatna, o 30 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrzucić skórkę cytryny i liście laurowe. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Schłodzić 30 minut, schłodzić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić. Przed kontynuowaniem należy ponownie ogrzać na małym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Liście Laurowe
Skórka Z Cytryny
SOS
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
15
Wymieszaj pietruszkę, startą skórkę cytryny i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce na gremolatę.