Jagnięca Kefta z daktylami i szałwią
Jagnięca Kefta z daktylami i szałwią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 747 kalorii, 33g białka, oraz 37 g tłuszczu. Jeśli masz sól i pieprz, szałwia, mielona jagnięcina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać hummus, można śledzić to danie główne z Hummus Deserowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Libańska Jagnięcina Kefta (Jagnięce Kaboby), Jagnięca Kefta, oraz Marokańskie Brochettes Z Jagnięciną (Kefta) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać liście szałwii i daktyle do robota kuchennego i proces, aż drobno posiekane. Użyj szpatułki, aby zeskrobać wszelkie kawałki, które przykleiły się do boków.
Dodać zmieloną jagnięcinę i przetworzyć, aż utworzy lekko grubą pastę. Doprawić solą i pieprzem.
Podzielić mieszaninę na 10 kulek. Formować każdą kulkę na szpikulcu, aż będzie wyglądać jak " płaska kiełbasa."(Uwaga: moczyć drewniane szaszłyki przez 30 minut lub używać metalowych szaszłyków, jeśli używasz grilla na świeżym powietrzu.)
Podgrzej żeliwną patelnię grillową lub grill na średnim ogniu.
Dodać mięso szaszłyki i gotować, aż karmelizowane i całkowicie gotowane, o pięć minut boku. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego, jeśli mięso zacznie się palić.
Szaszłyki podawać z pitą i hummusem.