Jack-O ' - Lantern Gelatin
Żelatyna Jack-o' - Lantern może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 189 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomarańczy, soku jabłkowego, cukierków cynamonowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 14%. Podobne przepisy to Jack-O ' - Lantern, Jack-O '- Lantern " tort, oraz Jack-o ' - Lantern Cake.
Instrukcje
Wytnij "pokrywkę" z końca łodygi każdej pomarańczy; wyrzuć pokrywki. Łyżką lub palcami zgarnij i zeskrobaj mięso z każdej pomarańczy do 1/4 cala Skórki, uważając, aby nie nakłuć Skórki. Zarezerwuj miąższ pomarańczy do innego użycia.
Umieść pomarańczowe muszle na blasze lub tacy.
W małym rondlu połącz 1 szklankę soku jabłkowego i cukierków cynamonowych. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia i cukierki topią się, stale mieszając.
Dodać żelatynę; mieszać przez co najmniej 2 minuty lub do całkowitego rozpuszczenia. Wymieszaj pozostałą 1 szklankę zimnego soku jabłkowego.
Wlać równomiernie do pomarańczowych muszli. Przechowywać w lodówce 4 godziny.
Z małym ostrym nożem, wyciąć jack-o' - lantern funkcje z boku każdej pomarańczy. Ostrożnie usuń skórkę, aby odsłonić żelatynę pod Rysami. (Jeśli żelatyna nie zwalnia dobrze, opłucz ręcznik papierowy w gorącej wodzie i wykręć; naciśnij gorący ręcznik na Rysach, aby lekko zmiękczyć żelatynę, a następnie usuń skórkę.)
Aby służyć, top każdy deser z dollop bitą polewą. W razie potrzeby posypać cynamonem.