Jabłko chrupiące ze śliwkami lody Tequila
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj chrupiących jabłek ze śliwkowymi lodami Tequilan. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 718 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać jonagold jabłka, masło, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiąca śliwka z dodatkiem orzechów laskowych, Tarta jabłkowo-Śliwkowa z lodami waniliowymi i koniakiem, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukry, cynamon i sól wymieszać w robocie kuchennym, aż dobrze się połączą.
Dodać masło i zmiksować, aż mieszanina utworzy duże grudki.
Przenieść do miski i pracować w Pekan opuszkami palców.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
W dużej misce wymieszać cukier i cynamon. Obrać, ćwierć i rdzeń jabłka, a następnie pokroić 1/2 cala grubości.
Dodać jabłka do mieszaniny cukru wraz z sokiem z cytryny i skórki pomarańczowej i wrzucić, aż dobrze połączone.
Rozłóż jabłka w lekko maślanym 3 1/2 - do 4-kwartowym płytkim naczyniu do pieczenia i równomiernie pokruszaj polewę.
Piec na środku piekarnika, aż polewa będzie złotobrązowa, około 1 godziny. Ostudzić do ogrzania i podawać z lodami.