Jabłka Kandyzowane
Kandyzowane jabłka to bezglutenowe i wegańskie deser. Ten przepis służy 10. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 657 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz barwnik spożywczy, ekstrakt z cynamonu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jabłka kandyzowane II, Cynamonowe Kandyzowane Jabłka, oraz Piernikowe puddingi z kandyzowanymi jabłkami.
Instrukcje
Jabłka umyć i osuszyć; usunąć łodygi. Włóż drewniane szaszłyki do końca łodygi każdego jabłka. Odstawić w temperaturze pokojowej.
Połącz cukier, wodę, syrop i ekstrakt z cynamonu w ciężkim rondlu; dobrze wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować 3 protokół. Odkryć i kontynuować gotowanie, bez mieszania, aż mieszanina osiągnie miękki etap pękania (290).
Dodaj barwnik spożywczy, dobrze mieszając.
Przenieść syrop na górę podwójnego kotła.
Umieść na wrzącej wodzie i szybko zanurz jabłka w syropie; pozwól, aby nadmiar kapał.
Jabłka układamy na lekko wysmarowanych blachach do ostygnięcia. Aby przechowywać, owiń szczelnie w folię.