Jabłecznik Beignets z sosem maślano-Rumowo-karmelowym

Jabłecznik Beignets z sosem maślano-Rumowo-karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje,więc wypróbuj Beignets jabłkowego cydru z sosem maślano-rumowym karmelowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 1012 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.09 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka cukru, oleju roślinnego, jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Jabłecznik Beignets z sosem maślano-Bourbon Dipping, Jabłkowy Sos Karmelowy, oraz Spike It: SOS Jabłkowo-Bourbon Karmelowy.

Instrukcje

1
Podgrzać cukier w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając widelcem, aby równomiernie podgrzać cukier, aż zacznie się topić, a następnie zatrzymać mieszanie i gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu, aby cukier stopił się równomiernie, aż będzie ciemny bursztyn. Wymieszaj masło, wodę, rum, ocet i szczyptę soli (karmel twardnieje i energicznie paruje) i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż karmel się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
OcetOcet
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia, mieszając, a następnie zdjąć z ognia. Chłodny do ciepłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
1
Rozgrzej piekarnik do 121° z półką w środku. Ustaw regał chłodzący w dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać 2 cale oleju w 5-do 6-quart ciężkiego garnka na średnim ogniu do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Tymczasem jabłka obrać i pokroić w poprzek na plasterki o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4
Wytnij rdzeń nożem, a następnie osusz pierścienie jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
5
Umieścić 1 1/4 szklanki mąki w dużej płytkiej misce i zrobić dobrze w centrum. Jajko ubić widelcem w małej misce, następnie wymieszać z cydrem i 1 łyżką oleju i dobrze wlać. Wymieszać widelcem, aż powstanie grudkowe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Pracując w partiach po 3 lub 4, pogłębiać pierścienie jabłkowe w pozostałej 1/2 szklanki mąki, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć w cieście, aby pokryć, pozwalając nadmiar kapać i smażyć, delikatnie obracając raz łyżką z rowkiem, aż do złotego koloru po obu stronach, łącznie około 2 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Przenieść do stojaka i ogrzać w piekarniku. Powrót oleju do 191° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Tuż przed podaniem, kurz ciepłe beignets z cukrem cukierniczym. Wymieszać sos, następnie podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
SOSSOS
1
* Jeśli nie możesz znaleźć samozbierającej się mąki tortowej, możesz zastąpić samozbierającą się uniwersalną. Użyj 1 filiżanki w cieście i 1/2 filiżanki do pogłębiania. Zwiększ cydr do 1 filiżanki i postępuj zgodnie z przepisem.* Sos można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Ciepłe przed podaniem.* Beignets najlepiej są świeżo wykonane, ale mogą być smażone 2 godziny wcześniej i przechowywane, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej. Podgrzać beignets (nie powinny dotykać) na stojaku ustawionym w dużej płytkiej patelni do pieczenia, Odkryte, w piekarniku 163° do gorąca, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn