Jaśniejsze ciasto jabłkowo-gruszkowe
Lżejsze ciasto jabłkowo-gruszkowe wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 135 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz pod ręką migdały, krem, przyprawy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Szarlotka Gruszka Szarlotka, Ciasto jabłkowo-gruszkowe, oraz Szarlotka Gruszka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Jabłka i gruszki obrać, osuszyć i pokroić na duże kawałki, a następnie wrzucić do dużego rondla z sokiem z cytryny, syropem z agawy, mieszaną przyprawą i 200 ml wody. Gotować na wolnym ogniu z pokrywką, a następnie zdjąć pokrywkę i gotować, mieszając, przez około 5 minut, aż jabłko zmięknie. Użyj łyżki szczelinowej, aby zebrać trzy czwarte kawałków owoców i umieścić w naczyniu na ciasto.
Przykryć i gotować pozostałe owoce przez kolejne 4-5 minut, aż będą miękkie, a następnie rozgnieść masher ziemniaczany.
Wymieszać 1 łyżkę tego z mąką kukurydzianą na gładką pastę, następnie dodać z powrotem do patelni i doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu, mieszając, aby zagęścić sos.
Wlać owoce do naczynia ciasto i wymieszać.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Ułóż arkusze filo i posmaruj olejem 1 łyżeczka powinna wystarczyć na 1 arkusz. Rozrzuć migdały i naciśnij, aby przykleić się do ciasta, a następnie zgniataj każdy arkusz, podnosząc go na wierzchu owocu.
Piec przez 20-25 minut, aż ciasto będzie rumiane i chrupiące.