Jęczmień z Shiitakes i szpinakiem
Jęczmień z Shiitakes i szpinak może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.77 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka czapek z grzybami shiitake, jęczmień do szybkiego gotowania, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Jęczmień z Shiitakes i szpinakiem, Jęczmienne "Risotto" ze szparagami i Shiitakes, oraz Zapiekanka z kurczakiem i ryżem ze szpinakiem i Shiitakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, rozmaryn, i czosnek; smażyć 3 protokół.
Dodać grzyby; gotować 8 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać z jęczmieniem i bulionem. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż jęczmień będzie miękki.
Dodaj szpinak, ser, i pieprz; przykryć i gotować 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie, często mieszając.
Dla dziecka: Pomiń czarny pieprz.
Podawać mieszaninę jęczmienia w małej misce.
W razie potrzeby pokroić grzyby i szpinak na kawałki wielkości kęsa.