Islas Flotantes de Coco (Kokosowe pływające wyspy)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Islas Flotantes de Coco (Kokosowe pływające wyspy). Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Serious Eats ma 33 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, ekstrakt z wanilii, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pływające Wyspy, Pływające Wyspy, oraz Pływające Wyspy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla pływających wysp: linia blachy do pieczenia z 2 warstwami ręczników papierowych.
Przynieś mleko kokosowe i śmietanę na wolnym ogniu na średnim ogniu w dużym rondlu o ciężkim dnie.
W międzyczasie ubij białka i sól do miękkich szczytów ze średnią prędkością, około 2 minut. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier. Kontynuuj ubijanie, aż sztywne, błyszczące szczyty od, 2 do 3 minut dłużej. Złożyć w kokosie.
Za pomocą 2 łyżek zupy, czerpać bezy 1 na raz w kształcie jajka i delikatnie wsunąć do gotującej się mieszanki mleka kokosowego (będzie 8-kłusować w partiach po 4). Kłusować od 1 do 2 minut, następnie odwrócić i kłusować przez kolejne 1 do 2 minut. Bezy lekko nadmuchają i ujędrniają, a następnie spuszczają powietrze, gdy ostygną.
Przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut i do 2 godzin.
Przecedzić mieszaninę mleka kokosowego do miski i wytrzeć rondel.
Żółtka i cukier ubić w dużej misce, aż będą bardzo gęste i bladożółte.
Powoli wlać ciepłą mieszankę mleka kokosowego do mieszaniny jaj. Powrót mieszaninę do dużego rondla i gotować na małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje: mieszanina powinna pokryć tył łyżki, a jeśli uruchomić palcem po nim, jasny szlak pozostanie, 3 do 5 minut. Nie gotuj mieszanki powyżej 82°—będzie się zsiadać.
SOS przecedzić do miski, następnie wymieszać z rumem i wanilią. Naciśnij plastikową folię bezpośrednio na sosie i przechowywać w lodówce, aż całkowicie schłodzone, około 2 godzin. Alternatywnie, umieścić miskę w łaźni lodowej i mieszać do ostygnięcia, 5 do 10 minut.
Dla nerkowca Crunch: dostosować stojak piekarnik do pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 177°. Linia do pieczenia blachy z pergaminem i lekko płaszcz z nonstick gotowania sprayu.
Połącz cukier i 1/2 szklanki wody w rondlu o średnim dnie, mieszając na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i gotować, wirując patelnię od czasu do czasu, aż syrop zmieni kolor na bursztynowy, 15 do 20 minut. Natychmiast zdjąć z ognia.
Ostrożnie dodaj pozostałą 1/2 szklanki wody i wanilii: mieszanina będzie bąbelki i rozpylać. Po ustąpieniu syropu, zwrócić patelnię do ciepła i gotować, mieszając na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 110° na termometrze cukierków.
W średniej misce, połączyć orzechy nerkowca i 1/4 szklanki syropu. Lekko pokryć obie strony gumowej szpatułki nieprzywierającym sprayem do gotowania, a następnie zeskrobać mieszaninę na przygotowaną blachę do pieczenia. Spłaszczyć na jedną warstwę.
Piec crunch do głębokiego złota i pachnące, 7 do 10 protokół.
Przenieść do regału chłodzącego i schłodzić do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Rozbij się na kawałki. Crunch nerkowca można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Przenieść pozostały karmel do dzbanka bezpiecznego dla mikrofal lub szklanej miarki cieczy. Sos karmelowy można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Jeśli stwardnieje, kuchenka mikrofalowa przez 20 do 30 sekund, aż stanie się płynny.
Podawać: Crème anglaise podzielić na 8 talerzy deserowych.
Umieścić bezę na górze każdego basenu, następnie top z nerkowca crunch i mżawka z karmelem.