Irlandzki chleb sodowy Kinsale

Irlandzki chleb sodowy Kinsale
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego chleba sodowego Kinsale. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 19 centów za porcję. Ten poranny posiłek ma 167 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, maślankę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, sodę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj maślankę, 1/3 szklanki oleju i melasę; mieszaj do dobrze zwilżonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Przetrzyj 9-calową patelnię tortową olejem, a następnie odkurz mąką uniwersalną. Zeskrobać ciasto chlebowe na patelnię i rozprowadzić poziom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
4
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 400, aż chleb będzie dobrze rumiany i po prostu zacznie ciągnąć z boków patelni, 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Ostudzić na patelni co najmniej 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Bochenek pokroić w kliny na patelni lub odwrócić od patelni, przewrócić i pokroić w kliny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn