Irlandzki chleb sodowy Kinsale
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego chleba sodowego Kinsale. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 19 centów za porcję. Ten poranny posiłek ma 167 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, maślankę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, sodę i sól.
Dodaj maślankę, 1/3 szklanki oleju i melasę; mieszaj do dobrze zwilżonego.
Przetrzyj 9-calową patelnię tortową olejem, a następnie odkurz mąką uniwersalną. Zeskrobać ciasto chlebowe na patelnię i rozprowadzić poziom.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 400, aż chleb będzie dobrze rumiany i po prostu zacznie ciągnąć z boków patelni, 35 do 45 minut.
Ostudzić na patelni co najmniej 5 minut.
Bochenek pokroić w kliny na patelni lub odwrócić od patelni, przewrócić i pokroić w kliny.