Inspirowane koreańskim Black-Eyed Peas and Kale Bowl

Inspirowane koreańskim Black-Eyed Peas and Kale Bowl
Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 267 kalorii, 10g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz black-Eyed peas, pasta imbirowa, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zupa Black-Eyed Peas and Kale, Black Eyed Peas and Kale gulasz, oraz Sałatka z fasoli z czarną fasolą, Black-Eyed Peas, Pepp.

Instrukcje

1
Połącz black-Eyed peas, 5 szklanek wody, 1 łyżka. imbir, 1 łyżka. czosnek i 1/2 łyżeczki. sól w szybkowarze lub dużym garnku. Do gotowania pod ciśnieniem należy zamknąć kuchenkę i doprowadzić do wysokiego ciśnienia. Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 10 minut; następnie pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie przez 10 minut przed zwolnieniem ciśnienia. Do regularnego gotowania użyj 6 szklanek wody. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż groszek zmięknie (60-90 minut), dodając więcej wody w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2
Odcedzić ugotowany groszek, rezerwując 1 szklankę płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
3
Podgrzać 2 łyżki wody w średniej wielkości nieprzywierającym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać 2 łyżeczki posiekanego korzenia imbiru i 2 ząbki czosnku. Gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Dodać osuszony groszek, 1/3 szklanki płynu do gotowania, 1 łyżka. sos sojowy (lub tamari) i czerwona papryka do smaku. Gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut, przygotowując jarmuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
TamariTamari
JarmużJarmuż
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1
Podgrzej głęboką, nieprzywierającą patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać posiekaną cebulę i gotować, aż zacznie brązowieć, dodając trochę wody w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Dodać czerwoną paprykę i czosnek i gotować przez kolejną minutę. Wymieszać z kapustą i 1/4 szklanki wody i szybko przykryć. Paruj, aż jarmuż będzie delikatny, ale nadal jasnozielony, 3-6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
JarmużJarmuż
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z sosem sojowym (tamari).
Składniki, których będziesz potrzebować
TamariTamari
5
Umieść porcję ryżu do każdej miski. Ułóż black-Eyed peas z jednej strony ryżu i jarmużu z drugiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podawać z ostrym sosem, takim jak Sriracha lub sosem Gochuchang w nutach poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SrirachaSriracha
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn