Indywidualne Suflety Czekoladowe
Indywidualne suflety czekoladowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę z kamienia nazębnego, białka jaja, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Indywidualne Suflety Czekoladowe, Indywidualne Suflety Czekoladowe, oraz Indywidualne Suflety Czekoladowe Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
2 (8-uncjowe) ramekiny zalać sprayem do gotowania i posypać 2 łyżeczkami cukru granulowanego.
Ułożyć ramekiny na blasze do pieczenia; odstawić.
Połączyć wodę i 5 kolejnych składników (woda przez żółtko jaja) w górnej części podwójnego kotła. Gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia (około 10 minut), ciągle mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia; dodać wanilię.
Ubij białko jaja i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością miksera, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1 łyżkę cukru granulowanego, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie złóż jedną czwartą mieszaniny białka jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białka jaja. Łyżka równomiernie do przygotowanych ramekin.
Piec w 350 przez 20 minut lub do puffy i ustawić.
Każdy suflet posypać 1 łyżeczką cukru pudru.