Indyk z masłem Melasowym
Indyk z masłem Melasowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.71 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 708 kalorii, 87g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz grubo zmielony pieprz, Indyk, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Melasa-Indyk Szkliwiony, Kanapki z indykiem na gorąco z melasą Bourbon musztarda, oraz Pieprz Czarny-Granat Melasa Glazurowana Indyk.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 F. w misce, za pomocą widelca lub drewnianej łyżki połączyć 8 łyżki masła, melasy, sól, pieprz, i sok z cytryny; odstawić.
Usunąć podroby z indyka i wyrzucić lub zarezerwować do innego użytku. Spłucz indyka pod chłodną bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieścić na stojaku w patelni do pieczenia. Palcem dokładnie rozprowadź masełko równomiernie pod skórą, sięgając w miarę możliwości, nie rozrywając go.
Pozostałą mieszaninę masła umieścić w jamie. Pocierać pozostałe 2 łyżki masła na wierzchu skóry.
Dodać około 1 szklankę wody do patelni. Pieczeń, odkryte, aż zbrązowieje, o 45 protokół. Przykryć luźno dużym arkuszem folii. Kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony w udo zarejestruje 180 F, 2 1/2 do 3 godzin ogółem, w zależności od wielkości indyka.
Odstawić pod przykryciem na co najmniej 30 minut przed krojeniem.Wskazówka: masło melasowe nadaje indykowi bogaty smak i polerowany kolor. Nie wymaga sosu.