Wędzony Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1988 kalorie, 292g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $38.16 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liścia laurowego, masło, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wędzony Cały Indyk, Wędzony Cały Indyk, oraz Indyk Wędzony dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do solanki: noc przed gotowaniem, sól, brązowy cukier, pieprz, ziele angielskie, i wody w pojemniku 4-galon; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Pieprz
Ziele Angielskie
Solanka
Woda
Sól
2
Usuń podroby i szyję z jamy indyka. Rezerwować i schłodzić szyję; wyrzucić podroby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
3
Usuń drut lub plastik trzymający nogi razem. Spłucz indyka w środku i na zewnątrz zimną wodą. Trzymając nogi, powoli zanurz indyka w roztworze słonej wody. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 8 do 10 godzin.Następnego dnia wyjmij indyka z solanki, spłucz zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Solanka
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
1
Wyjąć ruszt do gotowania i odstawić na bok. Trzy czwarte drogi napełnij węglem drzewnym rozrusznik kominowy; wlej nieoświetlony węgiel drzewny na jedną stronę rusztu z węglem drzewnym. Używając szczypiec, ułóż węgiel w niewielkim nachyleniu od strony miski grillowej.
Wyjmij 1 szklankę wiórów z wody, wytrząsając nadmiar wody i połóż wióry na środku nieoświetlonego węgla drzewnego. Napełnij komin ponownie w połowie węglem drzewnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Woda
3
Umieść komin na ruszcie węglowym obok nieoświetlonych węgli. Przekręć dwa lub trzy arkusze gazety, uformuj skręcony papier w pierścienie i umieść je pod i wewnątrz komina. Zapal gazetę przez otwory w dolnej części komina. Po około 5 minutach węgiel powinien być czerwony i płomienie powinny pojawić się na szczycie komina.Ostrożnie wlać zapalony węgiel na stos nieoświetlonego węgla na ruszcie. Użyj szczypiec do układania zapalonych węgli na stosie. Na wierzch zapalonego węgla drzewnego nałożyć kolejną filiżankę osuszonych, wilgotnych wiórów. Odstaw pusty komin na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
4
Umieść 2 (8-calowe kwadratowe) aluminiowe patelnie obok gorącego węgla drzewnego (są to Patelnie ociekowe).Ustaw ruszt do gotowania z powrotem na grillu. Napełnij Bochenek (patelnię parową) trzy czwarte drogi wodą (ta woda jest potrzebna podczas gotowania, aby utrzymać niską temperaturę grilla) i ustaw ją bezpośrednio nad palącym się węglem drzewnym. Ustaw termometr na ruszcie kuchennym w pobliżu krawędzi grilla i naprzeciwko węgla drzewnego. Przykryj grill, upewniając się, że dolne i górne otwory wentylacyjne są otwarte i że dym wychodzi z otworów wentylacyjnych. (Jeśli dym nie wychodzi, sprawdź swój ogień, aby upewnić się, że jest zapalony. Jeśli tak nie jest, przewietrz go, używając szczypiec, aby przenieść ciepły węgiel z grilla z powrotem do rozrusznika komina.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Bochenkowa
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Szczypce
Piekarnik
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę, jabłko, i zastrzeżone szyi indyka. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szyja jest rumiana po obu stronach i cebula są przezroczyste, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Indycze Szyje
Cebula
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3
Dodaj bourbon, zeskrobując dno patelni drewnianą łyżką, aby uwolnić rumiane kawałki, i gotuj, aż alkohol prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Alkohol
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
4
Dodaj jabłecznik lub sok i liść laurowy, kontynuując zeskrobać wszelkie rumiane kawałki, i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Zwiększyć ogień do wysokiej, dodać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jabłecznik
Liście Laurowe
Bulion
Sok
5
Zdjąć i wyrzucić szyję. Przecedzić sos przez sitko o drobnych oczkach ustawione na średniej żaroodpornej misce; odstawić.Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę, ubijając stale, aż będzie kolor masła orzechowego, o 5 protokół. Powoli wlać przecedzony SOS, stale ubijając, aż będzie gładki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, przez 2 minuty więcej. Doprawić w razie potrzeby solą i pepper.To podawać: pokroić indyka i podawać z sosem.