Indyk w sosie ziołowym z sosem jabłkowym

Indyk w sosie ziołowym z sosem jabłkowym
Solony indyk w ziołowej skórce z sosem jabłkowym zajmuje od początku do końca około 53 godzin. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 2,97 USD za porcję. To danie główne ma 988 kalorii, 88 g białka i 51 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup tymianek, seler, liście laurowe i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 3419 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 95%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Indyk w solance w ziołowej skórce z sosem jabłkowym, Indyk pieczony w ziołach z sosem jabłkowym i Indyk w przyprawach z sosem cydrowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: sznurek rzeźniczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
1
Połącz wszystkie składniki solanki w dużym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2
Dodaj indyka i pozostaw go w solance w lodówce na 2 do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1
Wyjmij indyka z solanki na noc przed pieczeniem i dokładnie osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana świeża Szałwia Lub Suszone Liście Szałwii, PokruszonaDrobno Posiekana świeża Szałwia Lub Suszone Liście Szałwii, Pokruszona
2
Połącz rozmaryn, szałwię i masło na skórkę ziołową w małej misce. Dopraw do smaku solą koszerną. Wmasuj masło pod skórę indyka i wmasuj je w piersi i nogi. Masło masuj również na zewnątrz skóry. Zwiąż nogi razem nad piersią, aby chronić ją podczas gotowania i pomóc zachować wilgotność i soczystość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Czerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości ZapałkiCzerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości Zapałki
1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
9-calowa Skorupa Ciasta, Pieczona9-calowa Skorupa Ciasta, Pieczona
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)
1
Cebulę, marchew, seler, czosnek, jabłka, liście laurowe, laskę cynamonu i tymianek włóż do brytfanny i dopraw solą. Ułóż indyka na warzywach i wstaw do lodówki na noc BEZ PRZYKRYCIA! Tak, zgadza się, bez przykrycia. Dzięki temu skóra wyschnie, stanie się naprawdę brązowa i chrupiąca. Upewnij się, że w lodówce w pobliżu indyka nie ma surowej żywności. Indyk po nocy w lodówce jest gotowy do włożenia do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Cynamon I Bita śmietanaOpcjonalnie Cynamon I Bita śmietana
8 Do 12 średnich I Dużych Ziemniaków (około 3 Funtów) Obranych I Pokrojonych Na Kawałki8 Do 12 średnich I Dużych Ziemniaków (około 3 Funtów) Obranych I Pokrojonych Na Kawałki
1 Szklanka Mrożonego Edamame (ze Strąków)1 Szklanka Mrożonego Edamame (ze Strąków)
1/2 W. Mąka Pełnoziarnista1/2 W. Mąka Pełnoziarnista
1 3/4 Funta świeżego Pizzoccheri (makaron Gryczany)1 3/4 Funta świeżego Pizzoccheri (makaron Gryczany)
Kurczak Z Rożna Bez SkóryKurczak Z Rożna Bez Skóry
Zamrożony Groszek Włóż Do Durszlaka I Włóż Pod Gorącą Wodę Do RozmrożeniaZamrożony Groszek Włóż Do Durszlaka I Włóż Pod Gorącą Wodę Do Rozmrożenia
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn
6 Bułek Do Hamburgerów Lub Bułek Kaiser6 Bułek Do Hamburgerów Lub Bułek Kaiser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)
3
Włóż 2 szklanki bulionu z kurczaka i 1 szklankę cydru jabłkowego na dno brytfanny. Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż skóra stanie się naprawdę ładna i brązowa, około 40 minut. Obniż temperaturę piekarnika do 350 stopni F na pozostałą część czasu gotowania. Smażyć indyka mniej więcej co 30 minut i w razie potrzeby dodać więcej bulionu do brytfanny. Gotuj około 17 minut na funt. Gdy indyk nabierze odpowiedniego koloru, przykryj go folią aluminiową, aby nie ściemniał.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala
JabłecznikJabłecznik
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)
4
Wyjmij indyka z piekarnika, gdy termometr natychmiastowy umieszczony w najgrubszej części indyka zarejestruje temperaturę 160 stopni F. Upewnij się, że termometr nie dotyka kości podczas pomiaru. Gdy indyk osiągnie odpowiednią temperaturę, zdejmujemy go z brytfanny na deskę do krojenia i odstawiamy na co najmniej 30 minut. Przykryj luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)
5
Odcedź wszystkie warzywa nad miską, aby oddzielić je od bulionu/mieszanki. Odrzuć warzywa. Usuń tłuszcz i dodaj go do brytfanny. To jest tłuszcz do zasmażki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)
6
Postaw brytfannę na 2 palnikach, postaw na małym ogniu i dodaj mąkę. Gotuj, aż mieszanina będzie wyglądać jak mokry piasek, około 4 do 5 minut. Powoli dodaj pozostałą 1 szklankę cydru jabłkowego, pozostały bulion z kurczaka i mieszaninę bulionu i cydru. Gotuj, aż mieszanina zgęstnieje i osiągnie konsystencję sosu. Posmakuj i dopraw do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala
JabłecznikJabłecznik
Słodka Czerwona Papryka, Pokrojona W KostkęSłodka Czerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę
1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków
Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Szybko Rosnące Suche DrożdżeSzybko Rosnące Suche Drożdże
7
Wlać do dzbanka lub miski do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)
8
Pokrój indyka, przełóż na półmisek i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka
9
Podziękuj za tak wspaniałego indyka!!!
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki

Składniki

9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijabłecznikjabłecznik4726 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicydr jabłkowy, podzielonycydr jabłkowy, podzielony53 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła63 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3kijemasło, temperatura pokojowamasło, temperatura pokojowa2smallsduża lub marchewka pokrojona w kostkęduża lub marchewka pokrojona w kostkę2smallsduże lub marchewki, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkęduże lub marchewki, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkę2sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyseler naciowy pokrojony w 1/2 cala kostkęseler naciowy pokrojony w 1/2 cala kostkę3sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyseler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirosół z kurczaka, podzielonyrosół z kurczaka, podzielony1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)63Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pęczkirozmaryn świeżyrozmaryn świeży1bunchświeży rozmaryn, liście drobno posiekaneświeży rozmaryn, liście drobno posiekane1pęczkiświeża szałwiaświeża szałwia1bunchświeża szałwia, liście drobno posiekaneświeża szałwia, liście drobno posiekane1Głowaczosnek, pokrojony w 1/2 równikaczosnek, pokrojony w 1/2 równika4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity2Jabłka Granny Smith, pokrojone w 1/2 cala kostkęJabłka Granny Smith, pokrojone w 1/2 cala kostkę67Orzechy dowolne (posiekane)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania219Orzechy dowolne (posiekane)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna1Dużecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1Dużecebula pokrojona w 1/2 cala kostkęcebula pokrojona w 1/2 cala kostkę1bunch2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku4kgsTurcja, free range organic jest świetnyTurcja, free range organic jest świetny7Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W53 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia36
Magazyn