Indyk szkliwiony wiśniami z suszonym farszem wiśniowo-jabłkowym
Indyk glazurowany wiśniami z suszonym farszem wiśniowo-jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 76g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 833 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.88 za porcję. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz masło, wiśnie, indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Farsz Wiśniowo-Jabłkowy Suszony, Suszony-wiśniowy i włoski farsz do kiełbas, oraz Chała, kiełbasa i suszony farsz Wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 163°. smar 13x9-cala (3-quart) szklane naczynie do pieczenia ze skróceniem lub sprayem do gotowania; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Szklanki Posiekanych Daktyli (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyjąć i wyrzucić szyję i podroby z indyka. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi. W małej misce wymieszać szałwię, sól i pieprz; wcierać w skórę indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1/2 Gałązki Rozmarynu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W 8-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 4 do 6 minut, mieszając od czasu do czasu, aż do miękkości. W dużej misce dokładnie wymieszać ugotowaną cebulę i pozostałe składniki farszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Obróć bok piersi indyka w dół. Napełnij lekko jamę szyjki 1 filiżanką farszu (nie Pakuj farszu, ponieważ rozszerzy się podczas pieczenia). Przypnij skórę szyi indyka do pleców szaszłykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Przekręć pierś indyka do góry. Wchodzisz na skrzydłach z tyłu indyka, więc wskazówki dotykają. Napełnij lekko jamę ciała 3 filiżankami farszu (nie Pakuj farszu, ponieważ rozszerzy się podczas pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
7
Pozostały farsz umieścić w naczyniu do pieczenia. Przykryć folią; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do pieczenia. Zakładaj nogi pod bandą skóry na ogonie (jeśli jest obecny) lub wiązaj razem z ciężkim sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki
8
Na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia umieścić indyka, pierś do góry. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Indyka obłożyć luźno folią lub osłoną do pieczenia; pieczemy 3 godziny. Tymczasem, w małej misce, wymieszać składniki glazury; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki
10
Wyjąć indyka i włożyć do piekarnika pokryte folią naczynie do pieczenia z farszem. Piecz od 45 minut do 1 godziny 30 minut dłużej, często szczotkuj indyka glazurą, aż termometr wskaże 74°, a podudzia poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Termometr umieszczony w środku farszu w Turcji powinien czytać165.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Naczynie do pieczenia z farszem wyjąć z piekarnika po 40-50 minutach pieczenia lub po dokładnym podgrzaniu (165F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Umieścić indyka na ciepłym talerzu; przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
13
Odstawić około 15 minut na najłatwiejsze rzeźbienie. Przykryć i schłodzić Pozostałe indyka i farszu oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane