Indyk solony na cydrze z anyżem gwiazdkowym i cynamonem
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Cydr solony Indyk z anyżem gwiazdkowym i cynamonem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz szalotki, ziarna pieprzu, strąki anyżu gwiazdkowego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Star - anyżowy cydr jabłkowy, Konfitura Pluot o zapachu anyżu z octem jabłkowym i Cointreau, oraz Anyż Gwiaździsty I Cynamon Marynowany Burak.
Instrukcje
2 ćwiartki cydru, 1 szklanka soli i kolejne 10 składników zagotować w bardzo dużym (16-ćwiartkowym) garnku, mieszając w celu rozpuszczenia soli i cukru.
Ostudzić do temperatury pokojowej. Wymieszać w 1 1/2 galonów zimnej wody.
Dodaj indyka do solanki i naciśnij, aby zanurzyć. Przykryć; przechowywać w lodówce na noc.
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi; solankę wyrzucić. Do środka i na zewnątrz lekko doprawić solą i pieprzem.
Ułożyć indyka, pierś do góry, na stojaku ustawionym w dużej ciężkiej patelni do pieczenia i związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Połączyć pozostałe 1 filiżankę cydru i 3 szklanki wody w patelni do pieczenia. Rozsypać jabłka wokół.
Posmaruj indyka masłem. Odwróć Stronę piersi w dół.
Pieczony indyk, od strony piersi w dół, fastrygowanie od czasu do czasu, przez 1 godzinę. Korzystanie z ręczników papierowych, Odwróć indyka. Pieczeń, fastrygowanie od czasu do czasu, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 74°, 1-1 1/2 godziny dłużej. przełożyć indyka na talerz.
Pozostaw na co najmniej 20 minut przed rzeźbieniem.
W międzyczasie przecedzić soki z patelni do rondla, rezerwując jabłka. Dusić na średnim ogniu, aż soki zgęstnieją, o 10 protokół.
Podawać razem z indykiem i jabłkami i udekorować dodatkowymi strąkami anyżu gwiazdkowego i laskami cynamonu.