Indyk solony na cydrze z anyżem gwiazdkowym i cynamonem

Indyk solony na cydrze z anyżem gwiazdkowym i cynamonem
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Cydr solony Indyk z anyżem gwiazdkowym i cynamonem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz szalotki, ziarna pieprzu, strąki anyżu gwiazdkowego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Star - anyżowy cydr jabłkowy, Konfitura Pluot o zapachu anyżu z octem jabłkowym i Cointreau, oraz Anyż Gwiaździsty I Cynamon Marynowany Burak.

Instrukcje

1
2 ćwiartki cydru, 1 szklanka soli i kolejne 10 składników zagotować w bardzo dużym (16-ćwiartkowym) garnku, mieszając w celu rozpuszczenia soli i cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Ostudzić do temperatury pokojowej. Wymieszać w 1 1/2 galonów zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Dodaj indyka do solanki i naciśnij, aby zanurzyć. Przykryć; przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
4
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi; solankę wyrzucić. Do środka i na zewnątrz lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Ułożyć indyka, pierś do góry, na stojaku ustawionym w dużej ciężkiej patelni do pieczenia i związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
7
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Połączyć pozostałe 1 filiżankę cydru i 3 szklanki wody w patelni do pieczenia. Rozsypać jabłka wokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CydrCydr
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Posmaruj indyka masłem. Odwróć Stronę piersi w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
10
Pieczony indyk, od strony piersi w dół, fastrygowanie od czasu do czasu, przez 1 godzinę. Korzystanie z ręczników papierowych, Odwróć indyka. Pieczeń, fastrygowanie od czasu do czasu, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 74°, 1-1 1/2 godziny dłużej. przełożyć indyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
11
Pozostaw na co najmniej 20 minut przed rzeźbieniem.
12
W międzyczasie przecedzić soki z patelni do rondla, rezerwując jabłka. Dusić na średnim ogniu, aż soki zgęstnieją, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Podawać razem z indykiem i jabłkami i udekorować dodatkowymi strąkami anyżu gwiazdkowego i laskami cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Cała TurcjaCała Turcja
CydrCydr
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn