Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu Cajun

Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu Cajun
Cajun smażony Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 144g tłuszczu, oraz w sumie 1579 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 9,11 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka piwa, soku z cebuli, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Smażony Indyk Cajun, Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj sok z cebuli, sok z czosnku, ostry sos, sos Worcestershire, czarny pieprz, pieprz cayenne i piwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Sok CzosnkowySok Czosnkowy
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
3
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego.
4
Użyj strzykawki do wstrzykiwania marynaty lub baster indyka z końcówką wtryskiwacza, aby wstrzyknąć marynatę na całej indyku, w tym na nogach, plecach, skrzydłach, udach i piersiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BasterBaster
5
Umieścić w dużej plastikowej torbie i marynować na noc w lodówce. Nie używaj kuchennego worka na śmieci. Jeśli twój indyk jest duży, możesz użyć torby piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Gdy nadszedł czas, aby usmażyć, odmierz ilość potrzebnego oleju, opuszczając indyka do frytkownicy i napełniając go wystarczającą ilością oleju, aby go pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Wyjąć indyka i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
8
Podgrzać olej do 365 stopni F (185 stopni C). Gdy olej osiągnie temperaturę, powoli opuszczaj indyka do gorącego oleju za pomocą urządzenia wiszącego dostarczanego z frytownicami do indyka. Indyk powinien być całkowicie zanurzony w oleju. Gotować przez 36 minut, lub 3 minuty na Funt indyka. Indyk robi się, gdy temperatura w najgrubszej części uda osiąga 180 stopni F (80 stopni C). Wyłącz płomień i powoli Usuń z oleju, upewniając się, że cały olej wypłynie z jamy. Pozostawić na półmisku na około 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn