Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu Cajun

Cajun smażony Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 144g tłuszczu, oraz w sumie 1579 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 9,11 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka piwa, soku z cebuli, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Smażony Indyk Cajun, Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj sok z cebuli, sok z czosnku, ostry sos, sos Worcestershire, czarny pieprz, pieprz cayenne i piwo.
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego.
Użyj strzykawki do wstrzykiwania marynaty lub baster indyka z końcówką wtryskiwacza, aby wstrzyknąć marynatę na całej indyku, w tym na nogach, plecach, skrzydłach, udach i piersiach.
Umieścić w dużej plastikowej torbie i marynować na noc w lodówce. Nie używaj kuchennego worka na śmieci. Jeśli twój indyk jest duży, możesz użyć torby piekarnika.
Gdy nadszedł czas, aby usmażyć, odmierz ilość potrzebnego oleju, opuszczając indyka do frytkownicy i napełniając go wystarczającą ilością oleju, aby go pokryć.
Podgrzać olej do 365 stopni F (185 stopni C). Gdy olej osiągnie temperaturę, powoli opuszczaj indyka do gorącego oleju za pomocą urządzenia wiszącego dostarczanego z frytownicami do indyka. Indyk powinien być całkowicie zanurzony w oleju. Gotować przez 36 minut, lub 3 minuty na Funt indyka. Indyk robi się, gdy temperatura w najgrubszej części uda osiąga 180 stopni F (80 stopni C). Wyłącz płomień i powoli Usuń z oleju, upewniając się, że cały olej wypłynie z jamy. Pozostawić na półmisku na około 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun w menu? Spróbuj sparować z Albarino, rosé Wine i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Atlantis Albarino z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Atlantis Albarino]()
Atlantis Albarino
Elegancki kolor cytrynowo-żółty, czysty i błyszczący. Jest to bardzo intensywne wino na nosie o trwałych aromatach jakości, przypominające zielone jabłko i owoce tropikalne, takie jak ananas. Na podniebieniu jest długie i trwałe z idealną kwasowością, która pasuje do jego ciała, dzięki czemu jest bardzo przyjemnym winem pełnym wrażeń. To cudownie chrupiące i orzeźwiające wino jest zbierane ręcznie w małych plastikowych pudełkach. Winogrona są selekcjonowane i tłoczone. Po uzyskaniu moszczu rozpoczyna się proces fermentacji alkoholowej, który odbywa się w kadziach ze stali nierdzewnej w temperaturze 64 stopni Fahrenheita. Po okresie fermentacji przeprowadza się regały w celu oddzielenia osadu; następnie przechodzi stabilizację na zimno, jest filtrowany, a następnie butelkowany.