Indyk na grillu
Indyk na grillu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka przypraw cajun, olej roślinny, pietruszka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Arizona Indyk Grill, Indyk pieczony z grilla, oraz Salsa-Grill Z Indyka.
Instrukcje
W blenderze umieścić wszystkie składniki marynaty. Przykryć i zmiksować na gładką masę. Jeśli Turcja ma plastikowy uchwyt na nogi, wyjmij i wyrzuć przed grillowaniem. Wstrzyknąć marynatę do indyka, postępując zgodnie ze wskazówkami dołączonymi do wtryskiwacza. (Lub zalać marynatą na indyka na dużej tacy z 1-calowymi bokami lub w dużym szklanym naczyniu.)
Posypać przyprawy Cajun wewnątrz jamy i na zewnątrz Turcji. Przypnij skórę szyi do grzbietu indyka szaszłykiem. Wchodzisz na skrzydłach z tyłu indyka, więc wskazówki dotykają. Odnóża pod pasem skóry na ogonie.
Umieść indyka na dużej tacy z 1-calowymi bokami lub w dużym szklanym naczyniu. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Jeśli używasz grilla węglowego, umieść patelnię ociekową bezpośrednio pod obszarem grillowania i ułóż węgle wokół krawędzi paleniska.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do ogrzewania pośredniego.
Włóż cyfrowy termometr przewodowy w Turcji, aby końcówka była w najgrubszej części mięśnia wewnętrznego uda i nie dotykała kości.
Umieść indyka, pierś do góry, na patelni ociekowej lub na nieogrzewanej stronie grilla gazowego. Przykryj i grilluj na średnim ogniu od 3 do 4 godzin lub do czasu, gdy termometr odczyta 1018°, A podudzia poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu.
Odstawić na 15 minut przed wyrzeźbieniem.