Indyk borowikowy z sosem grzybowym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 85g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś gałązki pietruszki, gałązki mięty, gałązki rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Borowiki pieczarkowe z sosem pieczarkowym, SOS Borowikowy Z Grzybami, oraz Placki borowikowe z sałatką grzybową i szczypiorkiem"śmietana" dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić borowiki w małej misce; dodać 1 szklankę wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić, aż zmiękną, co najmniej 30 minut i do 2 godzin.
Połowę posiekanych grzybów (ok. 1/3 szklanki) przełożyć do małej miski; zapas na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Czosnek drobno posiekać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
6
Dodać masło i kolejne 6 składników, następnie pozostałe borowiki. Zmiksować na grubą pastę. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
7
Przenieś do miski. Przykryć i schłodzić masło grzybowe, zarezerwowane posiekane borowiki i płyn grzybowy osobno. Prawdziwy żwir: podczas korzystania z płynu do namaczania porcini należy go powoli wylać, aby każdy żwir lub osad na dnie pozostał w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
* Suszone borowiki są dostępne w supermarketach, sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach włoskich.
1
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Główną jamę indyka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Turcja
3
Posmarować 2 łyżkami masła grzybowego. Zaczynając od końca szyi indyka, ostrożnie wsuń rękę między skórę a mięso piersi, ud i górnych podudzi, aby rozluźnić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Grzyby
Masło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cała Turcja
Mięso
4
Masło grzybowe rozprowadzić na udach i podudziach, a następnie na mięsie piersi pod skórą. Wypełnij główną jamę gałązkami ziół. Zwiąż nogi luźno, aby utrzymać kształt. Włóż końcówki skrzydeł pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Grzyby
Masło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Mięso
5
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia. Na Zewnątrz indyka natrzeć olejem, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Turcja
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Wlać 2 szklanki wywaru na patelnię. Pieczony indyk do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda w granicach 74° do170, około 3 godzin. Przechyl indyka tak, aby soki z głównej jamy spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia
7
Przelej indyka na talerz. Namiot bardzo luźno z folią; odstawić na co najmniej 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni). Pan rezerwowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
1
Zeskrobać soki i rumiane kawałki z zastrzeżonej patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka off tłuszczu, zastrzegając 3 łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Patelnia Do Pieczenia
2
Ciepło zastrzeżone 3 łyżki tłuszczu w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj grzyby crimini, czosnek i szalotka. Smażyć, aż grzyby będą miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Szalotka
Czosnek
4
Pieczarki przełożyć do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj wino do patelni. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj reserved 1/3 szklanki posiekanych borowików, reserved Mushroom moczenie cieczy (pozostawiając osad), 2 szklanki zapasów, i odtłuszczone soki z patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aby zmniejszyć nieznacznie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać śmietanę i grzyby crimini na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Crimini
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wymieszać 2 łyżki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Ubij do sosu. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do pożądanej konsystencji, ubijając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Wymieszać z pietruszką i miętą. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.