Indyk borowikowy z sosem grzybowym

Indyk borowikowy z sosem grzybowym
Indyk borowikowy z sosem grzybowym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 85g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś gałązki pietruszki, gałązki mięty, gałązki rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Borowiki pieczarkowe z sosem pieczarkowym, SOS Borowikowy Z Grzybami, oraz Placki borowikowe z sałatką grzybową i szczypiorkiem"śmietana" dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić borowiki w małej misce; dodać 1 szklankę wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić, aż zmiękną, co najmniej 30 minut i do 2 godzin.
3
Grzyby odcedzić, rezerwując moczenie cieczy. Posiekaj grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
4
Połowę posiekanych grzybów (ok. 1/3 szklanki) przełożyć do małej miski; zapas na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Czosnek drobno posiekać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodać masło i kolejne 6 składników, następnie pozostałe borowiki. Zmiksować na grubą pastę. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
7
Przenieś do miski. Przykryć i schłodzić masło grzybowe, zarezerwowane posiekane borowiki i płyn grzybowy osobno. Prawdziwy żwir: podczas korzystania z płynu do namaczania porcini należy go powoli wylać, aby każdy żwir lub osad na dnie pozostał w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
* Suszone borowiki są dostępne w supermarketach, sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach włoskich.
1
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Główną jamę indyka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
3
Posmarować 2 łyżkami masła grzybowego. Zaczynając od końca szyi indyka, ostrożnie wsuń rękę między skórę a mięso piersi, ud i górnych podudzi, aby rozluźnić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
4
Masło grzybowe rozprowadzić na udach i podudziach, a następnie na mięsie piersi pod skórą. Wypełnij główną jamę gałązkami ziół. Zwiąż nogi luźno, aby utrzymać kształt. Włóż końcówki skrzydeł pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
MięsoMięso
5
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia. Na Zewnątrz indyka natrzeć olejem, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wlać 2 szklanki wywaru na patelnię. Pieczony indyk do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda w granicach 74° do170, około 3 godzin. Przechyl indyka tak, aby soki z głównej jamy spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
7
Przelej indyka na talerz. Namiot bardzo luźno z folią; odstawić na co najmniej 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni). Pan rezerwowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Zeskrobać soki i rumiane kawałki z zastrzeżonej patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka off tłuszczu, zastrzegając 3 łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Ciepło zastrzeżone 3 łyżki tłuszczu w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj grzyby crimini, czosnek i szalotka. Smażyć, aż grzyby będą miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
4
Pieczarki przełożyć do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj wino do patelni. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj reserved 1/3 szklanki posiekanych borowików, reserved Mushroom moczenie cieczy (pozostawiając osad), 2 szklanki zapasów, i odtłuszczone soki z patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aby zmniejszyć nieznacznie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać śmietanę i grzyby crimini na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wymieszać 2 łyżki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Ubij do sosu. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do pożądanej konsystencji, ubijając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wymieszać z pietruszką i miętą. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
MiętaMięta

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki5Batoniki toffi Heathmrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pieczarki crimini pokrojone w plasterkipieczarki crimini pokrojone w plasterki281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone borowikisuszone borowiki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane4ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska10gałązki świeżej włoskiej pietruszkigałązki świeżej włoskiej pietruszki6świeże gałązki rozmarynuświeże gałązki rozmarynu2Batoniki toffi Heath(albo zwykłe)(albo zwykłe)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana szalotkaposiekana szalotka6gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku6kilogramyIndyk, spłukany, poklepany na sucho wewnątrz i na zewnątrz; szyja, serce i żołądek zarezerwowane dla skrótu z indykaIndyk, spłukany, poklepany na sucho wewnątrz i na zewnątrz; szyja, serce i żołądek zarezerwowane dla skrótu z indyka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSkrót Indyk Stock lub wodaSkrót Indyk Stock lub woda4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweShortcut Turcja StockShortcut Turcja Stock1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia35
Magazyn