Indyjskie Tofu i kalafior z Chutney
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Tofu w stylu indyjskim i kalafiora z Chutney. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz ryż basmati, cebulę, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Spróbuj Mullangi Pachadi-Chutney rzodkiewka w stylu Andhra-Chutney Południowoindyjski s, Tofu W Stylu Indyjskim, oraz Kalafior-Gobi-Styl Indyjski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych. Przykryć tofu kilkoma warstwami papierowych ręczników; top z żeliwną lub inną ciężką patelnią.
Odstawić na 30 minut. Wyrzucić papierowe ręczniki.
Pokrój tofu w kostkę 1/2 cala.
Umieścić cebulę w robocie kuchennym; pulsować, aż drobno posiekane.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać nasiona gorczycy i kminek; gotować 10 sekund lub aż nasiona gorczycy zaczną pop.
Dodać cebulę i curry; gotować 10 minut, często mieszając. Zwiększyć ogień do średnio-wysokiej; gotować 2 minuty lub aż cebula będzie złoty, stale mieszając.
Umieścić czosnek i imbir w robocie kuchennym; proces aż do uzyskania gładkiej pasty. Wymieszać mieszaninę czosnku w mieszaninę cebuli; podsmażyć 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać z tofu, kalafior, 1/4 szklanki wody, sól, i pomidory; doprowadzić do duszenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować 15 protokół. Odkryć, zwiększyć ciepło do średniej, i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż kalafior jest przetarg.
Łyżka 3/4 Puchar ryżu na każdym z 6 talerzy; góry każdej porcji z 1 mieszanką szklanki tofu. Łyżka 2 łyżeczki jogurtu na każdej porcji; posypać kolendrą.