Indyjskie Tofu i kalafior z Chutney

Indyjskie Tofu i kalafior z Chutney
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Tofu w stylu indyjskim i kalafiora z Chutney. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz ryż basmati, cebulę, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Spróbuj Mullangi Pachadi-Chutney rzodkiewka w stylu Andhra-Chutney Południowoindyjski s, Tofu W Stylu Indyjskim, oraz Kalafior-Gobi-Styl Indyjski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych. Przykryć tofu kilkoma warstwami papierowych ręczników; top z żeliwną lub inną ciężką patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
2
Odstawić na 30 minut. Wyrzucić papierowe ręczniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Pokrój tofu w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Umieścić cebulę w robocie kuchennym; pulsować, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać nasiona gorczycy i kminek; gotować 10 sekund lub aż nasiona gorczycy zaczną pop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
KminekKminek
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
8
Dodać cebulę i curry; gotować 10 minut, często mieszając. Zwiększyć ogień do średnio-wysokiej; gotować 2 minuty lub aż cebula będzie złoty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
CebulaCebula
9
Umieścić czosnek i imbir w robocie kuchennym; proces aż do uzyskania gładkiej pasty. Wymieszać mieszaninę czosnku w mieszaninę cebuli; podsmażyć 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać z tofu, kalafior, 1/4 szklanki wody, sól, i pomidory; doprowadzić do duszenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować 15 protokół. Odkryć, zwiększyć ciepło do średniej, i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż kalafior jest przetarg.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
10
Łyżka 3/4 Puchar ryżu na każdym z 6 talerzy; góry każdej porcji z 1 mieszanką szklanki tofu. Łyżka 2 łyżeczki jogurtu na każdej porcji; posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
JogurtJogurt
RyżRyż
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn