Indyjskie Tofu i kalafior z Chutney

Indyjskie Tofu i kalafior z Chutney
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Tofu w stylu indyjskim i kalafiora z Chutney. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz ryż basmati, cebulę, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Spróbuj Mullangi Pachadi-Chutney rzodkiewka w stylu Andhra-Chutney Południowoindyjski s, Tofu W Stylu Indyjskim, oraz Kalafior-Gobi-Styl Indyjski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych. Przykryć tofu kilkoma warstwami papierowych ręczników; top z żeliwną lub inną ciężką patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
2
Odstawić na 30 minut. Wyrzucić papierowe ręczniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Pokrój tofu w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Umieścić cebulę w robocie kuchennym; pulsować, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać nasiona gorczycy i kminek; gotować 10 sekund lub aż nasiona gorczycy zaczną pop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
KminekKminek
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
8
Dodać cebulę i curry; gotować 10 minut, często mieszając. Zwiększyć ogień do średnio-wysokiej; gotować 2 minuty lub aż cebula będzie złoty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
CebulaCebula
9
Umieścić czosnek i imbir w robocie kuchennym; proces aż do uzyskania gładkiej pasty. Wymieszać mieszaninę czosnku w mieszaninę cebuli; podsmażyć 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać z tofu, kalafior, 1/4 szklanki wody, sól, i pomidory; doprowadzić do duszenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować 15 protokół. Odkryć, zwiększyć ciepło do średniej, i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż kalafior jest przetarg.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
10
Łyżka 3/4 Puchar ryżu na każdym z 6 talerzy; góry każdej porcji z 1 mieszanką szklanki tofu. Łyżka 2 łyżeczki jogurtu na każdej porcji; posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
JogurtJogurt
RyżRyż
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn