Indyjski Ryż Ghee
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyjskiego ryżu Ghee. Na 13,67 zł / porcja, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 4331 kalorii, 76g białka, oraz 127 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz ryż, pieprz, laska cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Indyjski Ryż Ghee, ghee rice, oraz Ryż twarogowy (ryż Indyjski z jogurtem).
Instrukcje
Podgrzać ghee w rondlu, który ma ciasno dopasowaną pokrywę.Podsmaż połowę cebuli na złoty kolor.
Dodać kurkumę i dobrze wymieszać przez minutę.
Dodać ryż i smażyć przez kilka minut, mieszając, aż będzie złoty kolor.
Dodać wrzący wywar, przyprawy i pozostałą cebulę.Dobrze wymieszać i przykryć szczelnie i gotować na bardzo małym ogniu przez 20 do 25 minut.Wyłączyć ogień i przykryć, aż będzie gotowy do podania.Kilka minut przed podaniem odsłoń patelnię, aby umożliwić ucieczkę pary.Wypchaj widelcem i udekoruj groszkiem.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
![Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner]()
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.