Indyjska Pikantno-Kwaśna Ciecierzyca Z Kalafiorem

Indyjska Pikantno-Kwaśna Ciecierzyca Z Kalafiorem
Przepis Indyjska pikantno-kwaśna ciecierzyca z kalafiorem może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 354 kalorie, 16G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,75 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ciecierzycy, kalafior, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Indyjskie Khatte Chole (gorąca i kwaśna ciecierzyca), Kalafior indyjski smażony ryż z kurczakiem i pieczoną ciecierzycą, oraz Ciecierzyca i fasola w pikantnym sosie pomidorowym (indyjskim) dla podobnych receptur.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Gruner Veltliner Bergera to kwintesencja letniego sippera! Ta Austriacka odmiana białych winogron produkuje ostre i skoncentrowane na minerałach wino z nutami cytrusów, skórki cytryny, liczi i odrobiną pikanterii, która może przypominać biały pieprz. Jego orzeźwiająco rześkie ciało świetnie sprawdza się w ciepły letni dzień, zwłaszcza gdy jesteś na świeżym powietrzu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn