Przepis Indyjska pikantno-kwaśna ciecierzyca z kalafiorem może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 354 kalorie, 16G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,75 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ciecierzycy, kalafior, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Indyjskie Khatte Chole (gorąca i kwaśna ciecierzyca), Kalafior indyjski smażony ryż z kurczakiem i pieczoną ciecierzycą, oraz Ciecierzyca i fasola w pikantnym sosie pomidorowym (indyjskim) dla podobnych receptur.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.