Indonezyjski Ryż kokosowy z kurczakiem i cukinią
Indonezyjski Ryż kokosowy z kurczakiem i cukinią może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1077 kalorii, 46g białka, oraz 69g tłuszczu. Mieszanka udek z kurczaka, ryż, mielona kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Indonezyjski Ryż kokosowy z kurczakiem i cukinią, Indonezyjski Kokosowy Kurczak Garnek, oraz Smoor (Indonezyjski kurczak i ryż) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni lub holenderskim piekarniku rozgrzej olej do gotowania na umiarkowanie wysokim ogniu.
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieścić kurczaka na patelni i brązowy dobrze po obu stronach, około 8 minut w ogóle.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę dłużej. Wymieszać kolendrę, kminek, ryż, a pozostałe 1 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Wymieszać z mlekiem kokosowym i wodą.
Dodać kurczaka i doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając ryż dwa lub trzy razy, aż ryż i kurczak są prawie gotowe, o 20 protokół. Wymieszać z cukinią, przykryć, i gotować, aż gotowe, o 7 minut dłużej. Wymieszać sok z cytryny i kolendry do ryżu.
Rekomendacja wina: ekstrawagancki gewrztraminer jest w swoim żywiole z przyprawami, takimi jak kolendra i kminek. Spójrz na ten z Alzacji, aby uzyskać pełne ciało, delikatny aromat płatków róży i pikantny smak moreli.