Indonezyjska sałatka jarzynowa z sosem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 400 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 8 minut. Udaj się do sklepu i odbierz 2 ogórki, zapakowane w wodę wyjątkowo twarde tofu, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Indonezyjska Sałatka Jarzynowa Z Sosem Orzechowym, Indonezyjski Sos Orzechowy, oraz Soba makaron sałatka warzywna z sezamem sos orzechowy.
Instrukcje
1
Aby przygotować sałatkę, umieść jajka w dużym rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia toczenia; przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wyjąć jajka z patelni łyżką szczelinową; spłukać zimną wodą. Jajka obrać; pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
3
Powrót wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
Dodaj marchewkę i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
5
Marchew wyjąć łyżką szczelinową; odcedzić i spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
6
Odcedzić i umieścić w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać fasolkę szparagową do wrzącej wody, i gotować przez 4 protokół lub aż chrupiące-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Woda
8
Fasolkę szparagową wyjąć łyżką szczelinową; odcedzić i spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
9
Odcedzić i umieścić w osobnej misce. Ułóż 2 połówki jaj, około 1/3 szklanki marchwi, 1/3 szklanki zielonej fasoli, 1/3 szklanki kiełków fasoli, 1/4 szklanki czerwonej papryki i 1/2 szklanki ogórka na każdym z 4 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Kiełki Fasoli
Fasola Szparagowa
Ogórek
Marchew
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Aby przygotować tofu, pokroić wzdłuż na 4 plastry (1/2 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
11
Umieść plastry tofu na kilku warstwach ręczników papierowych. Przykryć tofu dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
12
Pokroić każdy plasterek Tofu w poprzek w paski o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
13
Połączyć skrobię kukurydzianą, curry w proszku, i 1/4 łyżeczka soli; delikatnie wrzucić z tofu do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Skrobia Kukurydziana
Sól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
14
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
16
Dodaj tofu na patelnię; gotować przez 10 minut lub aż chrupiące i rumiane, obracając się do brązowego ze wszystkich stron. Podziel tofu równomiernie między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Aby przygotować dressing, połączyć masło orzechowe i następne 6 składników (przez 1/4 łyżeczki soli) w misce; mieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Orzechowe
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego