Indonezyjska Polędwica Wieprzowa

Indonezyjska Polędwica Wieprzowa
Polędwiczka z indonezyjskiej wieprzowiny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 24g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, ząbki czosnku, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indonezyjska Wieprzowina Satay, Indonezyjska Wieprzowina Satay, oraz Pieczeń Wieprzowa Po Indonezyjsku podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce połącz pierwsze sześć składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Włóż wieprzowinę do dużej plastikowej torebki, dodaj połowę marynaty. Uszczelnij worek i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 2 godziny, obracając od czasu do czasu. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Marynatę odcedzić i wyrzucić. Grilluj wieprzowinę, przykrytą, na gorącym ogniu przez 15-20 minut lub aż termometr mięsa odczyta 160° i soki będą czyste, od czasu do czasu zalewając marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje ulubione polędwiczki wieprzowe. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, sangiovese o średniej budowie uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne taninowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z nich jest Pascual Toso Malbec Reserve. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Pascual Toso Malbec Reserve
Pascual Toso Malbec Reserve
To złożone, ale dobrze zbilansowane wino prezentuje elegancki styl z nutami dojrzałych śliwek i owoców malin. Delikatne taniny i lekko opiekane, przyprawy i czekolada na podniebieniu i długie, utrzymujące się skoncentrowane wykończenie. Idealnie pasuje do czerwonych mięs, jagnięciny, makaronów i sfermentowanych serów.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn