Indian-Spiced Butterflied Leg of Lamb
Indyjskie przyprawione Butterflied nogi jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 318 kalorii, 38g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.84 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, nasiona kolendry, mielony kardamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Przyprawiona Maślana Noga Jagnięciny, Indyjska-przyprawiona noga z jagnięciny przepis, oraz Indyjskie Owijki Z Jagnięciną.
Instrukcje
W średniej patelni, połączyć kolendrę, kminek i nasiona gorczycy z chiles i pieprzu. Toast przypraw na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelnią, aż pachnące, o 1 minutę.
Przenieś do młynka do przypraw, aby całkowicie ostygnąć, a następnie zmiel na proszek.
Przełożyć przyprawy do miski i wymieszać z kurkumą, kozieradką, kardamonem i imbirem.
Rozprowadź jagnięcinę na dużej blasze do pieczenia i natrzyj ją przyprawami. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub na noc.
Zeskrobać większość przypraw z jagnięciny. Mięso natrzeć 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą.
W dużej patelni ustawionej na 2 palnikach podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać jagnięcinę, strona tłuszczu w dół, i gotować na umiarkowanym ogniu, aż głęboko rumiane, o 5 protokół. Obrócić jagnięcinę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 3 protokół.
Jagnięcinę przełożyć do piekarnika i piec przez 25 minut, lub do momentu, gdy w najgrubszej części mięsa wstawiony zostanie termometr o odczycie 120 na średnio Rzadki.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 10 minut. Mięso pokroić w grube plastry i podawać.