Indian Dhal Shorva-Zupa Z Soczewicy

Indian Dhal Shorva-Zupa Z Soczewicy
Przepis Indian Dhal Shorva-soczewica zupa może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako zupa. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, bakłażan, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Dhal Indyjski z pomidorem i bakłażanem, Easy Red Soczewica Dhal, oraz Red soczewica & squash dhal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, podgrzać ghee i dodać dhal, nasiona gorczycy, mielona kolendra, mielony kminek, kurkuma, laska cynamonu, czosnek, mielony imbir, liście curry, cebula, i zielony chłodny pieprz. Gotować na małym ogniu przez 5 minut, aż przyprawy są pachnące i głęboki brązowy kolor i cebula zmiękła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
Kminek MielonyKminek Mielony
KurkumaKurkuma
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu, aż dhal jest spft, o 30-45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Napój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub MlekoNapój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub Mleko
3
Usuń laskę cynamonu, zielony pieprz i liście curry.Zmiksować dhal do uzyskania gładkości ręcznym trzepakiem elektrycznym, a następnie powrócić do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Liście CurryLiście Curry
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i dusić przez kolejne 20 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
5
Dodaj sok z cytryny, sól do smaku i posiekaną kolendrę. Dobrze wymieszać i podawać z odrobiną jogurtu, przyozdobionego kilkoma liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia58
Magazyn