Przepis Indian Dhal Shorva-soczewica zupa może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako zupa. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, bakłażan, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Dhal Indyjski z pomidorem i bakłażanem, Easy Red Soczewica Dhal, oraz Red soczewica & squash dhal dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym rondlu, podgrzać ghee i dodać dhal, nasiona gorczycy, mielona kolendra, mielony kminek, kurkuma, laska cynamonu, czosnek, mielony imbir, liście curry, cebula, i zielony chłodny pieprz. Gotować na małym ogniu przez 5 minut, aż przyprawy są pachnące i głęboki brązowy kolor i cebula zmiękła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Do Przyprawiania Mięsa
Liście Curry
Kminek Mielony
Kurkuma
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu, aż dhal jest spft, o 30-45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Napój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub Mleko
3
Usuń laskę cynamonu, zielony pieprz i liście curry.Zmiksować dhal do uzyskania gładkości ręcznym trzepakiem elektrycznym, a następnie powrócić do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Liście Curry
8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i dusić przez kolejne 20 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
5
Dodaj sok z cytryny, sól do smaku i posiekaną kolendrę. Dobrze wymieszać i podawać z odrobiną jogurtu, przyozdobionego kilkoma liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.