Imbir-glazura Mahi Mahi z Pico de Gallo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Mahi glazurowanego imbirem z Pico de Gallo. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 377 kalorii, 35g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $6.99 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz ocet balsamiczny, kolendrę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Imbir Szkliwiony Mahi Mahi, Imbir-Glazurowany Mahi Mahi, oraz Imbir Szkliwiony Mahi Mahi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkim naczyniu szklanym lub torebce Ziploc wymieszaj miód (lub syrop klonowy), sos sojowy, ocet balsamiczny, imbir, czosnek i oliwę z oliwek. Filety rybne doprawić solą morską i świeżo zmielonym pieprzem i umieścić w naczyniu lub torbie. (
Umieścić skórę w dół, jeśli dotyczy.) Przykryć naczynie lub zamknąć worek i marynować 20 minut w lodówce.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Wyjąć rybę z naczynia, i rezerwy marynaty. Smażyć rybę przez 4 do 6 minut z każdej strony, najlepiej obracając tylko raz, aż ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Filety wyjąć na półmisek i ogrzać.
Wlać zarezerwowane marynaty na patelni i ciepła na średnim ogniu, aż mieszanina zmniejsza się do konsystencji glazury (co zajmie minutę lub dwie). Łyżka glazury nad rybą. Zrobić pico de gallo (jak pokazano poniżej) i top ryby.
Podawać natychmiast.Wszystko razem wymieszać i podawać na rybę, kurczaka, itp. Składniki można zmieniać w zależności od tego, co masz pod ręką i indywidualnych preferencji. Podobnie, wystarczy użyć ilości na to, co masz i jaki stosunek / mieszanka wygląda najbardziej atrakcyjne dla ciebie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.