Idealny wolno gotowany Stojak z jagnięciny do grilla lub płyty kuchennej
Idealny wolno gotowany Stojak z jagnięciny na grilla lub płytę kuchenną to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 968 kalorii, 37g białka, oraz 89g tłuszczu na porcję. Na $6.79 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju roślinnego, szalotki, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stelaż jagnięcy z ciepłą sałatką z mieszanej fasoli i wolno pieczonych pomidorów, Marokańska Wolno Gotowana Jagnięcina, oraz Kotlety Jagnięce Wolno Gotowane.
Instrukcje
Jagnięcinę obficie doprawić solą i pieprzem ze wszystkich stron.
Umieść wewnątrz dwóch worków z zamkiem błyskawicznym o wielkości galonów wraz z opcjonalnymi aromatami (w przypadku szczególnie dużych stojaków podziel na 4 sekcje z czterema żebrami i użyj większej liczby torebek w razie potrzeby). Wyciśnij jak najwięcej powietrza z worków rękami i zamknij zamek błyskawiczny, pozostawiając jeden cal niezabezpieczony. Powoli zanurz jagnięcinę w dużym naczyniu z wodą, aż odsłonięta zostanie tylko krawędź uszczelniająca worków. Pozostałe powietrze powinno być wypchnięte z worka, gdy jest zanurzone. Zamknąć worek całkowicie. Powtórz z pozostałymi workami, a następnie odłóż wszystkie torby na bok.
Podgrzej co najmniej dwa galony wody na płytach kuchennych do 130 stopni dla średnio rzadkich lub 145 stopni dla średnich, używając termometru natychmiastowego odczytu, aby zapewnić dokładność temperatury (w niektórych domach gorący kran może być wystarczająco gorący, bez konieczności korzystania z płyty kuchennej).
Wlać wodę do chłodnicy w komorze piknikowej.
Dodaj wodę, aż chłodnica zostanie napełniona wodą o żądanej temperaturze, uszczelniając chłodnicę między dodatkami, aby zatrzymać ciepło.
Dodaj jagnięcinę do chłodnicy, uszczelnij i ustaw ciepłą plamę na co najmniej 45 minut i do trzech godzin, sprawdzając temperaturę wody po 15 minutach, aby upewnić się, że nie traci zbyt szybko ciepła (woda powinna stracić co najwyżej 1 stopień temperatury po 15 minutach—jeśli straciła więcej, uzupełnij wrzącą wodą i osusz chłodnicę kilkoma ręcznikami kąpielowymi, aby pomóc izolować.
Wyjmij stojaki jagnięce z toreb, wyrzuć aromaty (jeśli używasz) i osusz papierowymi ręcznikami.
Olej ciepła w ciężkich dnie 12-calowy ze stali nierdzewnej, żeliwa, lub non-stick patelni na wysokim ogniu, aż lekko palenia.
Dodać jagnięcinę na patelni tłuszczu stronie w dół i sear aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, obracając szczypcami w razie potrzeby, o 5 minut ogółem (dla szczególnie dużych stojaków, sear jagnięcinę w dwóch partiach, tenting pierwszej partii folią po smażeniu zachować ciepło). Namiot usmażone jagnięcina z folią, pozostawić do odpoczynku 5 minut, wyrzeźbić, i służyć.
Lekki duży rozrusznik kominowy 3/4 wypełniony węglem drzewnym (4 ćwiartki, około 75 brykietów) i palić, aż węgle zostaną pokryte cienką warstwą szarego popiołu, około 20 minut. Puste węgle i równomiernie rozprowadzić na połowie rusztów. Umieść ruszty grillowe na grillu, przykryj grill i podgrzewaj, aż ruszt będzie gorący, około 5 minut. Scrub grill Wyczyść szczotką do grilla w razie potrzeby. W międzyczasie Usuń stojaki jagnięce z toreb, wyrzuć aromaty (jeśli używasz) i osusz papierowymi ręcznikami. Rub jagnięce równomiernie olejem.
Umieść stojaki, stronę tłuszczu w dół nad węglami i grilluj, aż dobrze zbrązowieje ze wszystkich stron, w sumie około 6 minut, przesuwając jagnięcinę na chłodniejszą stronę grilla, aby uniknąć rozbłysków.
Wyjmij jagnięcinę z grilla, namiot z folią, pozostaw 5 minut, wyrzeźb i podawaj.