Idealny SOS
Idealny sos to bezmleczne SOS. Ten przepis służy 7. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Mieszanka bulionu z kurczaka, mąka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Doskonały Sos Z Indyka, Idealny Indyk z sosem z patelni, oraz Doskonały cytrusowy indyk i sos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i indyka szyi i podrobów; gotować, mieszając, aż rumiane, o 15 protokół.
Dodaj bulion, gałązki ziół i liść laurowy; przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 2 godzin(rób to podczas pieczenia indyka).
Gdy indyk jest gotowy, przenieść go do deski do krojenia, aby odpocząć i wlać kapieli z patelni do dużego kubka odtłuszczającego. Odcedzić bulion; w razie potrzeby zachować podroby na gruby sos.
Umieść patelnię na kuchence na małym ogniu.
Dodaj plusk bulionu do patelni i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki drewnianą łyżką.
Przenieść ciecz i bity do kubka odtłuszczającego.
Tłuszcz wzrośnie do górnej części kubka odtłuszczającego. Łyżka off 1/2 szklanki tłuszczu i przenieść do rondla. Rozsypać mąkę; gotować na średnim ogniu, mieszając drewnianą łyżką w ruchu ósemkowym, aż mieszanina mąki lekko się zarumieni, około 4 minut.
Stopniowo kadzi gorący bulion do mieszanki mąki, stale ubijając (to jest klucz, lub sos będzie grudkowaty). Doprowadzić do wrzenia, a następnie dostosować ciepło tak SOS simmers delikatnie.
Dodaj pozostałe krople indyka do sosu, pozostawiając dodatkowy tłuszcz w odtłuszczającym kubku. Dusić, ubijając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół.
Dodaj sos Worcestershire i doprawić solą i pieprzem.