Idealne Ciasto Do Pizzy Z Parmezanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj idealne ciasto na pizzę z parmezanem. Jedna porcja tego dania zawiera około 26g białka, 22g tłuszczu i w sumie 796 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,03 USD za porcję. 22 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jeśli masz pod ręką mąkę, szybko rosnące drożdże, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 95%, co jest super. Podobne przepisy obejmują Magiczne Ciasto Mozzarella-Ciasto Do Pizzy O Niskiej Zawartości Węglowodanów, Idealne Ciasto Na Ciasto, oraz Domowe ciasto do pizzy z łagodnymi grzybami i kopia Kot Mellowterranean Pizza.
Instrukcje
Wymieszaj 4 szklanki mąki, parmezanu, drożdży i soli w dużej misce.
Dodaj wodę i olej; mieszaj, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Zagnieść na lekko posypanej mąką powierzchni 5 min. lub do uzyskania gładkości i elastyczności, stopniowo dodając pozostałą mąkę.
Pokrój ciasto na 4 części. (Każdy kawałek wystarczy na 12-calową pizzę.) Spryskaj każdy kawałek sprayem do gotowania. Jeśli używasz natychmiast, przykryj żądaną liczbę kawałków ciasta luźno folią; odstawić 15 min.
Umieść każdy pozostały kawałek ciasta w osobnej zamykanej plastikowej torbie z zamrażarką, która została spryskana sprayem do gotowania. Torby uszczelniające; przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrażać do 3 miesięcy.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Wino Sangiovese, Shiraz i Barbera to moje najlepsze typy na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Jednym z win, które można spróbować, jest Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Chrupiące, dojrzałe, czerwone aromaty jagodowe i wiśniowe są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsami i sosami do makaronów mięsnych, drobiem i twardymi serami.