Ice cream bombe
Ice cream bombe zajmuje mniej więcej 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,58 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Ten przepis z BBC Good Food ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, przyprawy, sos toffi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Ice Cream Bombe, Ice Cream Bombe Cake, oraz Easy Ice Cream Bombe.
Instrukcje
Umyć misę budyniową odrobiną oleju słonecznikowego, a następnie wyrównać folią spożywczą. Łyżka lodów do robota kuchennego (lub miski, jeśli masz mikser ręczny). Pokruszyć w cieście lub budyniu, dodać zmieszaną przyprawę i 4 łyżki rumu, i whizz razem aż prawie gładka. Wymieszać z rodzynkami.
Zeskrobać mieszaninę lodów do miski i wygładzić górę. Przykryć folią spożywczą i zamrozić na noc do uzyskania stałej masy.
Wyjmij miskę z zamrażarki 15 minut przed podaniem. Przełożyć budyń na talerz i obrać folię spożywczą.
Wymieszać sos karmelowy i pozostałe 2 łyżki rumu razem i delikatnie ogrzać, jeśli chcesz (nadal jest piękny zimny).
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody waniliowe w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "