Hummus z Pieczonym Bakłażanem i Czosnkiem
Przepis na hummus z pieczonym bakłażanem i czosnkiem jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie świetną opcją bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską dla miłośników kuchni bliskowschodniej. Ta przystawka zawiera 62 kalorie , 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 24 centy za porcję. Ten przepis z Allrecipes wymaga fasoli garbanzo, bakłażana, soli i oliwy z oliwek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z oceną łyżkową wynoszącą 40% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują hummus z pieczonego bakłażana , hummus z pieczonego bakłażana oraz hummus z białej fasoli i pieczonego bakłażana .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj blachę do pieczenia.
Połóż plasterki bakłażana na przygotowanej blasze do pieczenia i posmaruj je obficie oliwą z oliwek.
Połóż plasterki czosnku na wierzchu bakłażana.
Piec bakłażana w nagrzanym piekarniku, aż będzie miękki i złotobrązowy, od 15 do 20 minut.
Umieść pieczone plastry bakłażana i czosnek w misie robota kuchennego z fasolą garbanzo i solą i zmiksuj na gładką masę.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Hummus świetnie komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować różowego McBride Sisters Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
![Siostry McBride Brut Rose]()
Siostry McBride Brut Rose
To wino musujące charakteryzuje się wspaniałym, długim finiszem, wspartym wyraźną kwasowością ze złożonymi aromatami czerwonej wiśni, truskawek i nutami kwiatowymi.