Hummus Edamame z chipsami Pita
Przepis Edamame Hummus z chipsami Pita jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym wegańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 62 kalorie. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka mielonego kminku, soli, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Bakłażan i Hummus Pita chipsy przepis, Brązowy Hummus z soczewicy z prażonymi chipsami Pita, oraz Cynamonowe Chipsy Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż połówki pita w jednej warstwie na stojaku piekarnika.
Piec w 350 przez 15 minut lub do chrupkości, i ostudzić całkowicie na stojaku z drutu. Rozbij każdą połowę pita na około 6 żetonów.
Przygotuj edamame zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól.
Umieść 1 łyżkę oleju, sól, kminek, kolendra i czosnek w robocie kuchennym i pulsuj 2 do 3 razy lub aż grubo posiekane.
Dodaj edamame, pietruszka, tahini, woda, i sok; proces 1 minutę lub do gładkiej. Łyżka hummus do miski.
Skropić 1 łyżeczką oleju i posypać papryką.