Horchata (Cynamonowe Mleko Ryżowe)

Horchata (Cynamonowe Mleko Ryżowe)
Horchata (cynamonowe mleko ryżowe) to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Za 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 979 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako napój. Mieszanka laski cynamonu, wody, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 33%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Califia Farms Horchata z mlekiem migdałowym, Mleko ryżowe o zapachu cynamonu, oraz Horchata Kawowo-Cynamonowa dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużym rondlu połącz ryż, wodę i laskę cynamonu. Odstawić na 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Po 3 godzinach zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
3
Zmiksuj mieszankę ryżu w blenderze, aż będzie gładka. Przecedzić przez gazę lub drobne sito. Smak z wanilią i cukrem do smaku. Schłodź i podawaj na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
RyżRyż
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn