Hoosier Mama ' s Cranberry Chess Pie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Hoosier Mama ' s Cranberry Chess Pie spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 593 kalorie, 10g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, mąkę kukurydzianą, skorupę ciasta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Hoosier Mama ' s Jeffersonville Pie, Hoosier Mama ' s Sugar Cream Pie, oraz Hoosier Mama ' s Classic Apple Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło pokroić w 1/2 cala kostki. Zamrozić 5 łyżek na 20 minut lub na noc; Pozostałe 1 1/8 patyczków schłodzić w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Ocet winny wymieszać z zimną wodą i odstawić.
Mąkę, sól i cukier połączyć w misce robota kuchennego i Puls 5 lub 6 razy połączyć.
Dodaj schłodzone masło i mieszaj przez 25 do 30 sekund, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać zamrożone masło i pulsować 15 do 20 razy, aż masło będzie w kawałkach wielkości grochu.
Dodać 6 łyżek octu i pulsować 6 razy. Ciasto powinno zacząć wyglądać krucho. Przetestuj ciasto, wyciskając niewielką ilość w dłoni. Jeśli łatwo trzyma się razem, to jest zrobione. Jeśli nie, dodaj 1/2 łyżki wody z octem i pulsuj jeszcze 3 razy. Powtarzaj ten proces w razie potrzeby, aż ciasto utrzyma się razem.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść razem, aż będzie gładkie; ciasto nigdy nie powinno się łączyć w robocie kuchennym.
Ciasto podzielić na 2 równe części i zwinąć w kulkę. Lekko spłaszcz kulki i zawiń osobno w folię.
Pozostawić ciasto w lodówce, aż będzie gotowe do użycia, co najmniej 20 minut, ale najlepiej na noc.
Po przygotowaniu do użycia wyjąć jedną z kulek ciasta z lodówki. Drugi może być zamrożony, na przyszłe ciasta.
Lekko posmaruj 9-calową puszkę ciasta sprayem do gotowania i pyłem z mąką. Obróć puszkę, aby pokryć bok. Obróć puszkę i wyjmij nadmiar mąki.
Wymieszać ciasto mocno przy brzegach i wyśrodkować na przygotowanej blaszce. Stuknij puszkę ciasta na blacie kilka razy, aż ciasto osiądzie w nim. Delikatnie wcisnąć ciasto w rogach puszki ciasta opuszkami palców.
Składanie serwetki: chwyć krawędź ciasta między kciukiem a palcem wskazującym prawej ręki. Uważaj, aby nie wyciągnąć ciasta z Pie cyny podczas pracy.
Delikatnie złóż 1/2-do 1-calowy odcinek ciasta na tak wskazuje w kierunku środka powłoki ciasta.
Umieść lewy kciuk na górze pierwszego fałdu.
Chwyć drugi 1/2-do 1-calowy kawałek ciasta między kciukiem a palcem wskazującym, obok pierwszego zagięcia, i delikatnie złóż go jak pierwszy kawałek. Powtórz ten proces wokół ciasta. Im więcej fałd zrobisz, tym okrągła będzie twoja skorupa ciasta, ale duże fałdy wyglądają olśniewająco rustykalnie.
Po zakończeniu fałdy, dotknij Pie cyny przed licznikiem kilka razy. Jeśli ciasto spadnie do Pie tin lub rozwinie się i spadnie z krawędzi pie tin, rozłóż tę część ciasta i dokonaj regulacji. Jeśli skorupa ciasta zachowuje swój kształt, delikatnie dociśnij fałdy na krawędź puszki.
Umieść gotową serwetkę-fold Pie shell w lodówce, aby odpocząć przez co najmniej 20 minut przed użyciem. Dobrze wypoczęte muszle najlepiej zachowują swój kształt.
Ciasto montaż: Rozgrzej piekarnik do 177° (180 ° C).
Wyjmij skorupę ciasta z lodówki i połóż na blasze do pieczenia.
Umyć obręcz Pie Wash i odstawić.
Połącz cukier i masło w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Pomarańczę zeszklić na misce i połączyć ze śmietaną, aż będzie lekka i puszysta.
Dodaj jajka po kolei, skrobając po bokach i dnie miski po każdym dodaniu.
Mąkę, mąkę kukurydzianą i sól wymieszać w małej misce.
Wymieszać maślankę i pastę waniliową razem w małej misce lub dzbanie.
Dodać 1/3 suchych składników do mieszaniny masła i wymieszać tylko do połączenia. Z mikserem stojącym na dole, dodaj połowę mieszanki maślanki i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj kolejną 1/3 suchych składników i wymieszaj, aby połączyć.
Z mikserem na niskim poziomie, dodać resztę mieszanki maślanki i wymieszać tylko do połączenia.
Dodać ostateczną 1/3 suchych składników i wymieszać, aby połączyć.
Zeskrobać boki i dno miski i zawierać wszelkie niezmieszane masło. Delikatnie złożyć żurawinę.
Wlać ciasto do przygotowanej skorupy ciasta i wygładzić wierzch łyżką lub łopatką.
Piec przez 40 do 45 minut, obracając o 180 stopni co 20 minut. Ciasto odbywa się, gdy topjest lekko dmuchany i zwrócił światło złoty brąz. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone. Przed podaniem polać cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Można spróbować stepowych piwnic suchego Rieslinga. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Piwnice Stepowe Suche Riesling]()
Piwnice Stepowe Suche Riesling
Aromaty zielonego jabłka, limonki, gruszki i kremu waniliowego prowadzą do delikatnego odczucia w ustach z nutami mineralnymi, jabłkiem, skórką cytrynową i rześką kwasowością.