Homar Shangri-Lee z chrupiącym szpinakiem
Homar Shangri-Lee z chrupiącym szpinakiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 705 kalorii, 16G białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 8,55 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mus jabłkowy, masło, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pudding ryżowy Shangri-la, Wściekły homar z ryżem cytrynowym i chrupiącą bazylią, oraz Pieczony Homar Z Czosnkiem I Ziołami Z Chrupiącymi Chipsami Ziemniaczanymi.
Instrukcje
Bulion i sos curry wymieszać w ciężkim średnim rondlu. Wymieszać na średnim ogniu, aby wymieszać.
Ubij w mleku kokosowym i musie jabłkowym. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Odstawić i ogrzać.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku lub woku na średnim ogniu, aż olej zarejestruje 350 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia. Pracując partiami, ostrożnie dodaj szpinak do oleju i gotuj, aż szpinak będzie chrupiący i przezroczysty, około 30 sekund. Bądź ostrożny, ponieważ olej może pluć i rozpryskiwać się trochę ze względu na zawartość wody w szpinaku. Za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej przenieś chrupiący szpinak na papierowe ręczniki, aby osuszyć.
Szpinak posypać solą. Odstawić i ogrzać.
Przygotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić i ogrzać. W międzyczasie posypać ogony homara przyprawą z owoców morza. Roztopić masło i olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj ogony homara. Przykryć i gotować, aż homary są po prostu gotowane przez, obracając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Łyżka 1 szklanka ryżu na środku każdego z 4 talerzy obiadowych. Pokrój ogony homara w poprzek w medaliony o grubości 1/2 cala. Medaliony z homara na szczycie ryżu.
Ułożyć chrupiący szpinak obok.
Skropić sosem curry i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine Pinson Freres Chablis Mont de Milieu Premier Cru z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Domaine Pinson Freres Chablis Mont de Milieu Premier Cru
Egzotyczne aromaty ananasa, wanilii i moreli na nosie. Okrągłe, dobrze zbalansowane i o dobrej trwałości smaku.Para z rybą z sosem, białe mięso ze śmietaną, szynka z kości z sosem chablisienne.